Wielsbeekse ‘Deejays van eigen kweek’-fuif door en voor wit-gele voetbalfamilie

Frederik Van Holsbeeck, Jurgen Teerlinck, Jan Decouttere, Yves Matton, Frank Soetaert en vooraan Glenn Maddens en Thomas De Coninck vormen de werkgroep van de fuif. (Foto NVR)
Redactie KW

De jeugdwerking van voetbalclub KSC Wielsbeke organiseert op zaterdag 5 mei Deejays van eigen kweek. Dat is een fuif die plaatsvindt in sporthal Hernieuwenburg. Opvallend: enkel mensen die betrokken zijn bij de club zullen aan de draaitafel staan.

Tot dit jaar organiseerde KSC Wielsbeke twee eetfestijnen in één sportjaar. Het tweede eetfestijn was elk jaar wat minder succesvol dan het eerste. “We beslisten het eens over een andere boeg te gooien en vonden dat wie iets voor een breder publiek moesten organiseren. Voor een nieuwe editie van de ‘koudevoetentocht’ die vroeger veel volk lokte, was het al wat kort dag. Een fuif trekt ook volk aan van buiten de club, dus besloten we Deejays van eigen kweek te organiseren”, zegt jeugdtrainer Glenn Maddens.

Glenn nam samen met oud-jeugdspeler en -trainer Thomas De Coninck het initiatief. “Wij maakten een werkgroep van jeugdtrainers, afgevaardigden en sympathisanten. Dit is dus geen initiatief van het jeugdbestuur. Zij doen al heel veel voor de club. We willen hen nu eens een beetje ontzien en niet met nog meer zaken belasten”, zegt Thomas.

Deejays van eigen kweek is een heel uniek concept. Enkel mensen die een band met de voetbalclub hebben, zullen op de fuif plaatjes draaien. “Trainers, spelers of ouders nemen plaats achter de draaitafel. Velen zijn al lang of minder lang met muziek bezig. Nu krijgen zij ook eens de kans om hun talent aan een breed publiek te tonen.”

“Het is een fuif voor een door de wit-gele familie. Uiteraard zijn ook andere mensen welkom om te dansen op onze muziek”, zegt Glenn. “De dj’s komen ook uit verschillende generaties. Dat zorgt ervoor dat er ook verschillende genres aan bod zullen komen.”

“Dat is ook de opzet voor de fuif. Niet alleen jonge mensen zullen aan hun trekken komen, ook een iets ouder publiek zal zijn smaak terugvinden op onze fuif. De verschillende genres gaan van 80’s of 90’s over rockplaten tot dance en zelfs schlagers”, sluit Thomas af.

(NVR)

Tickets kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de deur. Info en tickets op het Facebook-evenement.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier