Wielertoeristenclub Sust uit Ruddervoorde zorgt voor ontbijt

Redactie KW

Voor de elfde keer organiseerde de wielertoeristenclub Sust (samen uit samen thuis) op kermiszondag hun gezinsfietstocht met daaraan voorafgaand een uitgebreid ontbijt.

Er waren deze week al twijfels gerezen of de fietstocht zou kunnen doorgaan want de weersvoorspellingen hadden weinig goeds te vertellen voor dit weekend. “Alles was goed voorbereid om de gezinsfietstocht te kunnen laten doorgaan, maar er was binnen het bestuur al beslist dat we geen enkel risico zouden nemen in geval van veel regenval of wind”, Weet Geert Dewandelaere van Sust te vertellen. “Toen we om 9.30 uur normaal gingen starten met de eerste groep fietsers was het nog relatief droog en stond er niet te veel wind maar de buienradar voorspelde zware regenval vanaf 10.00 uur. We hebben dan ook besloten om de fietstocht te annuleren. Met een grote groep fietsers nu op de baan te gaan, mensen die enerzijds niet gewoon zijn om in groep te rijden gekoppeld aan zware regenval, is niet te verantwoorden.”

Deze beslissing bleek de enige goede geweest te zijn want iets voor 10.00 uur gingen de hemelsluizen open.

Ontbijt

Gelukkig kon het ontbijt op heel wat bijval rekenen en hadden 320 personen hiervoor ingeschreven, waarvan er een tachtigtal mee intekenden voor de fietstocht. “Er was een noodplan voorzien omdat door de weersomstandigheden de fietser ook zou kunnen blijven ofwel in de polyvalente zaal of in het gemeenschapshuis om verder te genieten van een kop koffie”, Aldus Geert Dewandelaere. “We hebben de mensen ook nu hun drankbonnetjes gegeven om iets te gaan drinken in de Sijslohoeve waar normaal het eindpunt van de fietstocht voor zien was.” Veel aanwezigen bleven echter iets langer aan de ontbijttafel zitten met een extra kop koffie. De fietser kon dan ook begrip opbrengen voor het afblazen van de fietstocht.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier