Wielerklassieker Gent-Wevelgem door stadskern van Torhout

Op de foto van links naar rechts op de Markt koersdirecteur Hans De Clercq, schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt en burgemeester Kristof Audenaert. © Foto JS
Johan Sabbe

De Torhoutse doortocht van de wielerklassieker Ronde van Vlaanderen is helaas verleden tijd, maar op zondag 25 maart doet er toch weer een grote koers de stadskern aan, met name Gent-Wevelgem.

Die wedstrijd maakt deel uit van de UCI World Tour en de winnaars van de voorbije twee edities van de klassieker waren niet de eersten de besten: Peter Sagan in 2016 en Greg Van Avermaet in 2017. Mede-recordhouder van het aantal zeges in Gent-Wevelgem is Tom Boonen met drie overwinningen, net zoveel als destijds Eddy Merckx. De Torhoutse passage is op de eerste plaats te danken aan Hans De Clercq uit Eernegem, die sinds een aantal jaar medeorganisator en koersdirecteur van Gent-Wevelgem is.

De renners rijden vanuit de richting Lichtervelde na 38 km Torhout binnen via de Roeselaarseweg en de Vredelaan en maken dan een ommetje door het centrum van de stad. Ze nemen de Kortemarkstraat (voorbij het grootwarenhuis Colruyt), de Rijselstraat, de Zuidstraat, de Markt, de Burg, de Bruggestraat, de Industrielaan, de Noordlaan en uiteindelijk via de rotonde ‘t Engelshof de Oostendestraat richting Kasteel Wijnendale en de grens met Ichtegem. De passage op de Markt is omstreeks 12.30 uur voorzien. Er wordt op een grote volkstoeloop en heel wat ambiance gehoopt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier