Wielerclub Leie-Cycling huldigt kampioenen op seizoenseinde

© RSB
Redactie KW

Op zondag 22 oktober sloot Leie-Cyling het seizoen 2018 af met 40 reguliere ritten en 1 niet-reguliere rit.

“De laatste, een niet reguliere rit, begonnen we met een minuut stilte als eerbetoon aan onze collega wielertoerist uit Gullegem die tijdens een rit het leven liet”, aldus voorzitter Dirk Lefevre. “We staan te weinig stil bij deze trieste ongevallen, het kan ook in onze club gebeuren. Godzijdank kunnen wij het seizoen zonder ongevallen afsluiten. Naast de wekelijkse ritten was één van de hoogtepunten bij de A en B’s de achtdaagse naar Bornio (Italië). Van daar uit beklommen we onder andere de Stelvio, een stevige kuitenbijter. De groep C en C+ trokken voor vijf dagen naar Tournehem (Noord-Frankrijk) en reden van daaruit hun ritten.”

De kampioenen kregen een medaille. “Ook dit jaar huldigen we één kampioen bij de min 45-jarigen waar zestien leden van deel uitmaken en één bij de plus 45-jarigen, waarbij 42 renners rijden”, dixit de voorzitter.

Op de foto herkennen we de kampioen (min 45) Philippe Degreve, die 37 ritten reed en Dano Masto (plus 45). Hij moest door ziekte slechts één rit verstek laten. Zij worden vlnr. geflankeerd door de bestuursleden Bernard Lecluyse, Hans Meersman, Marc Desmet, Dirk Lefevre en Filippo D’Angelo. (RSB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier