Wieken van de Goethalsmolen in Wakken wenken op Vlaamse Molendag

28/04/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 26/04/18 om 20:01

De lente is al een tijdje in het land en dus laten heel wat historische molens opnieuw de wieken wenken. De Goethalsmolen zet zijn seizoen in tijdens de Vlaamse Molendag op zondag 29 april. Het grote publiek is welkom om de molen te bezichtigen en er uitleg te krijgen van de vier meester-molenaars en twee stagiairs in opleiding.

De Goethalsmolen is een van de talrijke exemplaren die de deuren opent. De molen werd in 1787 gebouwd als stenen grondzeiler, maar in 1834 werd die verhoogd tot stellingmolen. In 1922 raakte de molen al in het bezit van de familie Goethals. Op vandaag is Hubert Goethals de grote bezieler van de molen. Zijn passie voor het familieverleden leidde er toe dat hij de graan- en oliemolen in 2012 helemaal in zijn oude glorie herstelde en opnieuw maalvaardig maakte. "Ik hou er van om deze oude tradities levendig te houden", vertelt Hubert (81). "Op het gelijkvloers pletten we lijnzaad met kollergang (kantstenen, red.) en op de zolder malen we tarwe met een massieve natuursteen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!