Wie zag Sira in de buurt van Kortrijk-Harelbeke?

19/12/17 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:30

Tien dagen geleden is Sira verdwenen en sindsdien is ze niet meer thuis geweest.

Wie zag Sira in de buurt van Kortrijk-Harelbeke?

Sira is een hond met een apart verhaal. Ze werd als zwerfhond geplaatst naar een Vlaams gezin, maar na enkele maanden was ze nog steeds niet gesocialiseerd. Ze was doodsbang van alles en iedereen, tot het gezin een hondeninstructeur aansprak. Onder zijn begeleiding maakte de hond grote vorderingen, tot het gezin enkele maanden later plots besliste dat Sira toch niet voldeed aan de verwachtingen. Daarna werd Sira bij een nieuwe familie geplaatst in Kortrijk. Ook daar had ze de eerste maanden nauwelijks contact met haar baasjes, maar na een vijftal maanden heeft ze opnieuw goede vorderingen gemaakt, onder andere door het feit dat er nog andere honden aanwezig waren waarvan ze het gedrag kopieerde.

Tien dagen geleden is Sira er echter langs de voordeur vandoor gegaan en sindsdien is ze vermist. Er werden al 800 flyers verspreid en ook een Facebookbericht werd al een 300-tal keer gedeeld. Sira werd al meermaals gespot, onder andere op de R8, in Kortrijk, in Zwevegem, in Deerlijk, in Harelbeke en in Kuurne, maar niemand slaagde er tot nu toe in om haar te vangen. De laatste melding dateert van afgelopen zaterdag omstreeks 17 uur op het jaagpad aan de Leie.

Wie Sira gezien heeft of weet waar ze zit, kan contact opnemen met Koen de Meyere via Facebook.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!