Wie verstopte boterham met gif in struikgewas langs spoorlijn in Harelbeke?

In de buurt van CC Het Spoor in Harelbeke liep een beagle een dodelijke vergiftiging op. © Google Maps
Redactie KW

Recent is een beagle gestorven, nadat hij van een vergiftigde boterham had gepeuzeld langs de spoorlijn in Harelbeke.

Dat meldt een koppel uit Lummen, dat in het weekend van 22 maart voor een activiteit in CC Het Spoor in Harelbeke aanwezig was. De man liet het hondje rond de middag uit en ging er een wandeling mee maken, onder andere langs de spoorlijn. Kort na de middag begon hun hond vreemd gedrag te vertonen. Hij begon te zwijmelen en kon amper nog op zijn poten blijven staan. Ze trokken er inderhaast mee naar een dierenarts, die cortisone gaf tegen de pijn en een infuus om het gif in het bloed te verdunnen. Voor een maagspoeling was het intussen te laat.

Terwijl de dierenarts het diertje opvolgde, trok het koppel terug naar de bewuste spoorlijn. Ze vonden resten van een witte boterham met een soort blauw spul erop, en namen die mee om in een labo te laten onderzoeken. Het bleek om een giftig product te gaan, dat weliswaar vrij in de handel verkrijgbaar is.

Alsnog overleden door vergiftiging

De toestand van de hond leek stabiel, waarna het koppel de beagle mee naar huis kon nemen. In Hasselt volgde er een nieuwe check-up. Het beestje had intussen last van braken, diarree en van vocht en slijmen. Hij zwijmelde nog altijd. Daags nadien raakte hij in plotse ademnood en overleed alsnog.

Het koppel heeft klacht neergelegd bij de politie en roept de buurtbewoners in Harelbeke op om hen op de hoogte te stellen als ze belangrijke informatie voor hen zouden kunnen hebben. Dat kan via 0475 25 93 93 of op info@naomiapachi.be .

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier