Wie versiert dj-set op Hype-O-Dream?

Kristof Chanterie en Elise Deprez. (Foto PNW)
Redactie KW

Een optreden op het festival Hype-O-Dream: dat is de hoofdprijs voor de winnaar van de allereerste Waregemse dj-battle op 29 juni. Geïnteresseerden kunnen nog tot en met 15 april hun kandidatuur indienen, om zo een gooi te doen naar de titel van ‘beste jonge dj van Waregem’.

Organisatoren van ‘Waregem Draait Door’ zijn schepen Kristof Chanterie en Elise Deprez. Het gaat hierbij niet om een evenement van het stadsbestuur, maar wel een persoonlijk initiatief. “We merken dat er heel wat dj-talent woont in Waregem en we willen die jongeren ook de kans geven om een groot publiek te bereiken”, zegt Elise Deprez. “Concreet zoeken we vooral jongeren tussen 17 en 25 jaar”, vult Kristof Chanterie aan.

De twee werken samen met de organisatoren van Hype-O-Dream en met Bar Choque, het café op de Markt van Waregem. “Daar kunnen geïnteresseerde jongeren hun kandidatuur nog indienen tot en met 15 april, waarna wij een eerste selectie doen.” De 10 jongeren die daaruit gekozen worden, mogen op 29 juni hun ding doen in Studio Essevee voor een jury. “Die zal onder andere bestaan uit Djotty Destoop en burgemeester Kurt Vanryckeghem”, zegt schepen Chanterie.

Akabe Funk

De drie beste dj’s krijgen naast een dj-set in Bar Choque, ook nog de kans een optreden op Beatrun te winnen. De hoofdprijs is op een festival zoals Hype-O-Dream te spelen. “De winst van het hele gebeuren op 29 juni gaat naar Akabe Funk.” (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier