Wie gooit zijn ei het verst?

Het bonte gezelschap van Frings Toe organiseert voor de derde keer hun eierwerpen competitie. Wie gooit verder dan 28 meter? V.l.n.r. Patrick Doornaert, Dirk Desmedt, Bernard Demeyere, Guy Bouwens, Eddy Vanheule, Luc Declercq, Glenn Doornaert, Philip D'Haene, Lies Pattyn en Dave Neve. © SLW
Stefaan Lernout

Wekelijks gaan ze fietsen, tussendoor organiseert het gezelschap ‘Frings Toe’ het Wevelgems kampioenschap eierwerpen. Steeds meer teams raken geboeid door de uitdaging en zakken op paasmaandag af naar het Sint-Pauluscollege.

Iedereen kan deelnemen, voor het eierwerpen hoef je geen specifieke opleiding gevolgd te hebben. Een ploeg telt drie personen: een gooier, een vanger en een kapitein. Een team dient achtereenvolgens een afstand van 14, 16 en 18 meter te overbruggen. Wie dan nog eieren over heeft, mag naar de derde ronde. Wie daarin verder kan gooien dan 22 meter speelt de finale.

Zandscheppers

De competitie vindt plaats op de speelplaats van het Sint-Pauluscollege. Op de grond wordt wat zand gestrooid, indien het ei valt komt de Zandschepper in actie. “Dat is mijn taak” zegt de benjamin van ‘Frings Toe’, Dave Neve. “Ik neem met mijn schop het zand en het ei weg van het wedstrijdveld. Moesten we dat niet doen dan blijven de restanten van het gebroken ei achter en riskeren ze breed uitgesmeerd te worden over het terrein.”

Tijdens de eerste editie werd het ei 26 meter ver geworpen en gevangen door ‘Drie pintjes en een eike’, vorig jaar deed de badmintonclub van Menen beter en vestigde een record met 28 meter. “De teams zijn steeds beter getraind”, weet voorzitter Eddy Vanheule. “Wellicht halen we dit jaar de dertig meter. Jong en oud zijn welkom op ons tornooi. Onze oudste deelnemer, Gilbert Ottevaere, is er trouwens net geen 90!”

Wie met zijn eigen ogen deze competitie wil beleven, is vanzelfsprekend welkom op paasmaandag 22 april in het Sint-Pauluscollege. Inschrijven voor het kamioenschap kan nog in bierhuis de Mythe, of via 056 41 14 09. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier