Wevelgemnaar Wim Verlinde is nieuwe nationaal voorzitter van kwb

Redactie KW

Wim Verlinde zal de volgende vier jaar de gezinsvereniging in goede banen leiden.

De algemene vergadering van kwb vzw heeft zaterdag Wevelgemnaar Wim Verlinde verkozen als algemeen voorzitter. “Hoewel het socioculturele veld vandaag onder druk staat, kijk ik vol enthousiasme en ambitie naar deze nieuwe uitdaging”, vertelt hij. “Net als kwb blijf ik geloven in de maakbaarheid van een solidaire en rechtvaardige samenleving. Ik beweeg graag tussen mensen. Ik ben een sociaal dier, met als oerkreet ‘binden en verbinden’. Dat is de rode draad doorheen mijn leven, van in de jeugdbeweging tot in mijn professioneel leven.”

Verenigen

Wim Verlinde staat meteen voor grote uitdagingen. Volgend jaar werkt kwb met een nieuw beleidsplan. “Stilstaan is achteruitgaan. In een snel veranderende maatschappij is dit geen optie. We moeten durven te vernieuwen. Ik wil meer focussen op de menselijke kant. Mijn motto is ‘Iedereen mee’. Dat is ook de opdracht voor kwb. De essentie van een vereniging is nu eenmaal … verenigen. Voor kwb betekent dit: mensen samenbrengen rond een maatschappelijk verhaal van solidariteit en rechtvaardigheid. Alleen kun je iets, maar samen kun je alles.”

Wim Verlinde en kwb zijn geen onbekenden voor elkaar. Van 1995 tot 2007 werkte hij al voor kwb West-Vlaanderen. Eerst was hij afdelingsondersteuner, later werd hij provinciaal secretaris. Kwb heeft volgens Wim Verlinde een belangrijke meerwaarde in de maatschappij. “Wij zorgen voor een warmer Vlaanderen, een dicht sociaal weefsel. Het zal een uitdaging zijn om politici hiervan blijvend te overtuigen. Er zal creativiteit nodig zijn om met steeds beperktere financiële middelen te werken, maar ik begin alvast met veel enthousiasme aan mijn nieuwe taak.”

(CD – GF)