Westtoer zet 20.000 euro subsidie aan 'liefdeshotel' Domaine 10 'on hold'

21/06/18 om 11:13 - Bijgewerkt om 16:09

Binnen twee weken gaat Domaine 10 in de Lekestraat in Schore open. In de luxueus afgewerkte kamers kunnen koppels 'elkaar herontdekken'. Een rendez-vous hotel is het volgens zaakvoerster Stéphanie Van Den Heuvel (43) niet. "We geven paartjes de rust die ze nodig hebben om elkaar terug te vinden."

Westtoer zet 20.000 euro subsidie aan 'liefdeshotel' Domaine 10 'on hold'

© Getty Images/iStockphoto

Nadat het eerder al Sea Nat, een bed and breakfast voor naturisten in Koksijde, subsidieerde, geeft Westtoer nu 20.000 euro aan het liefdeshotel Domaine 10 in Schore bij Middelkerke. "Hier staat beleving voorop", vindt voorzitter en gedeputeerde Franky De Block (SP.A). "Het creëert een romantisch en hopelijk onvergetelijk moment. Dit is uniek in de provincie."

Maar donderdagmiddag leek dat toch al enigszins anders te liggen. "Op basis van de huidige beschikbare en gekende aanwijzingen zal onderzocht worden indien het dossier nog voldoet aan de voorwaarden van het provinciaal reglement van toeristische impulsen", klonk het in een mededeling van Westtoer.

Subsidie on hold

"Op basis van de huidige beschikbare en bekende aanwijzingen zal onderzocht worden of het dossier nog voldoet aan de voorwaarden van het provinciaal reglement van toeristische impulsen. Intussen wordt de subsidie on hold gezet", klonk het in een communiqué van de provincie en Westtoer.

"Het probleem stelt zich niet met het thema", aldus Stefaan Gheysen, algemeen directeur van Westtoer. "Hoe experimenteel en prikkelend ook, ook dit beantwoordt aan onze criteria. Er blijkt wel een probleem te zijn nu blijkt dat de B&B ook kan gehuurd worden zonder te overnachten en dat beantwoordt niet aan onze criteria die als doel hebben extra overnachtingen te genereren. Vandaar dat we het dossier gaan herbekijken."

Delen

Uiteraard inspireren we ook met een paal in de kamer, spiegels aan het plafond of een zetel waar ze van alles kunnen uitproberen

Wat is er nu zo bijzonder aan het project van Stéphanie Van Den Heuvel? "Domaine 10 ligt helemaal op de boerebuiten tussen akkers. Alleen maar rust dus en dat straalt onze zaak ook uit. De koppels komen toe en checken in via een touchscreen dat aan een kapelletje hangt. Ze volgen de maskers naar hun geboekte kamer. Het knetterende haardvuur is het eerste wat ze horen. Uiteraard inspireren we ook met een paal in de kamer, spiegels aan het plafond of een zetel waar ze van alles kunnen uitproberen. Ze zijn volledig vrij en in alle anonimiteit. Willen ze iets eten dan brengt de secret butler dat in een box bij de kamer. Discretie vinden we belangrijk."

Westtoer zet 20.000 euro subsidie aan 'liefdeshotel' Domaine 10 'on hold'

Het zal Anthony Vuylsteke (47) zijn die Domaine 10 zal runnen. Stéphanie blijft zaakvoerster van het Gravenhof in Torhout.

Delen

Dit project een rendez-vous hotel noemen, zou me pijn doen

"Mannen denken in vakjes terwijl vrouwen constant multitasken", weet Stéphanie. "Die sleur doorbreken we. In een andere omgeving geven we opnieuw schwung aan de liefde. Weg met de dagelijkse sleur. Hier hoef je niet te piekeren over een was die je nog moet ophangen of de vloer die een schrobbeurt nodig heeft. Het koppel staat centraal en dat maakt dit project zo uniek. Bovendien werkten we de kamers met de nodige luxe af. Het bed komt bijvoorbeeld uit Iran en voor de verlichting trokken we naar Engeland. We hebben 'out of the box' gedacht en dat op zich is al een belevenis. Dit project een rendez-vous hotel noemen, zou me pijn doen. Uiteraard zullen hier afspraakjes gemaakt worden zoals in elk ander hotel, maar dit is zoveel meer. Twee kamers zijn nu volledig afgewerkt maar we streven naar tien. Binnen twee weken kunnen we onze eerste gasten ontvangen. Ons concept moet tot de verbeelding spreken."

En daar hangt ook een prijskaartje aan vast. De ene kamer kost 130 euro voor drie uur of 150 euro voor een overnachting en de andere komt neer op 170 of 190 euro. Domaine 10 vind je voorlopig enkel op Facebook. Binnenkort komt een website online.

(GUS/MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!