West-Vlaamse Politieschool houdt oefenweek bij PZ Gavers in Deerlijk en Harelbeke

Politiemannnen in de Gavers, op zoek naar een bejaarde man. © LO
Redactie KW

Van dinsdag tot vrijdag vindt er een gecoördineerde oefening plaats bij de PZ Gavers en op het grondgebied van Deerlijk en Harelbeke, waarbij de West-Vlaamse Politieschool zijn aspirant-hoofdinspecteurs een praktijkoefening aanbiedt in het kader van hun opleiding.

Iedere dag wordt een andere casus voorgeschoteld, waarbij allerlei delen van het gerechtelijk aspect van hun opleiding aan bod komen en waar ook ondersteuning van federale diensten zoals ‘ de cel vermiste personen’, speurhonden, enz… voorzien zijn. Ook een aantal externe partners, zoals een wetsgeneesheer, een PdK, … maken deel uit van deze oefenweek.

De case: een thuisverpleging is dinsdagmorgen langsgeweest bij een bejaard echtpaar in Harelbeke en niemand deed open. Politie werd opgeroepen voor deze onrustwekkende verdwijning. De zoekactie werd nu gericht op en rond De Gavers. Een duikersteam van Fluvia Harelbeke werd gevraagd om met zijn sonarboot de Gavers te onderzoeken. Wandelaars werden ook gerustgesteld door de aanwezige hoofdinspecteurs die deze oefening leiden. “Hier gaat het louter om een grootscheepse oefening”, legden de politieman-vrouwen uit. Aan het begin van de De Gavers (Eikenstraat) werd ook een perimeter ingesteld.

(LO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier