Werkgevers langs E17 in Waregem voeren oorlog om talent

07/12/18 om 07:15 - Bijgewerkt op 06/12/18 om 12:46

Langs de E17 in Waregem woedt een heuse War on Talent in het bedrijfsleven. Grote spelers zoals TVH en Renson zetten de laatste tijd in op de zoektocht naar getalenteerde werkkrachten. Geen sinecure, zo blijkt, want met 3,2 procent werkloosheidsgraad zit West-Vlaanderen bij de laagste regio's in Europa. Het doet de ondernemingen grijpen naar uiteenlopende middelen om personeel aan te trekken én te houden.

De cijfers liegen er niet om: bedrijven in en rond industriezone Vijverdam strijden om nieuwe werkkrachten. Op 2.000 personeelsleden in Vlaanderen heeft TVH, specialist in onderdelen en machines zoals heftrucks, het hele jaar door ongeveer 180 jobs die moeten ingevuld worden voornamelijk in het kader van groei. Renson Ventilation&Sunprotections, dat zo'n 1.100 personeelsleden heeft, moet jaarlijks 250 vacatures opvullen. Ze pakken daarom ook uit met een grote banner langs de E17. Trailerproducent Stas zoekt verschillende ingenieursprofielen, houtgroep Cras vraagt op haar website naar magazijniers en ook textielproducent Mc Three Carpets vermeldt dat het voortdurend op zoek is naar nieuwe medewerkers.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!