Wereldhuis in Roeselare opent vernieuwd documentatiecentrum

26/01/18 om 21:09 - Bijgewerkt om 21:09

In een gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer, met heel veel mensen die de vluchtelingenproblematiek genegen zijn, werd het vernieuwd documentatie- en kenniscentrum voor Wereldburgerschap vrijdagavond officieel geopend.

Wereldhuis in Roeselare opent vernieuwd documentatiecentrum

© STEFAAN BEEL

"Dit was de laatste stap in de hervorming van het vroegere Provinciaal Noord-Zuid Centrum naar het Wereldhuis West-Vlaanderen", opende Jan Dessein, die op de achtergrond begeleid werd door muzikanten met de toepasselijke naam 'Refugees got talent'.

"In het verleden hebben ze nog betoogd tegen dit centrum. Een jaar later hielpen vluchtelingen mee met de catering en deze keer staan ze zelfs op het podium", kruidde Jan zijn inleiding met een vleugje humor. "Het is een ware metamorfose geworden. De collectie wordt gevoelig uitgebreid met, naast de gekende materialen voor het onderwijs, via Kleur Bekennen, ook een collectie voor mensen die met anderstaligen werken en een verzameling rond Wereldburgerschap in het algemeen. Op die manier worden wereldpolitiek en -economie, ontwikkelingssamenwerking en andere culturen nog meer in de picture geplaatst."

Ook gedeputeerde, Jean de Bethune benadrukte dat het Wereldhuis in de Hugo Verrieststraat meer vorming en educatieve activiteiten zal aanbieden. "Er komt ondersteuning voor mensen met projecten in het Zuiden en tips en tricks voor vrijwilligers en professionelen die met vluchtelingen werken. Dit alles past in de campagne 'Word wereldburger'."

(KK - Foto SB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!