Welke ploeg wordt dit jaar De Slimste van Desselgem?

Een vorige editie van de quiz bracht veel volk op de been. © GF
Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie organiseert KWB Desselgem op vrijdag 23 november haar quiz ‘Wie wordt de slimste club, vereniging, straat of wijk van Desselgem’? “Het concept blijft in grote lijnen hetzelfde, maar achter de schermen hebben we wat veranderd”, vertelt organisator Geert Coussement.

Minstens 40 teams vechten die avond in ontmoetingscentrum De Coorenaar uit wie de felbegeerde titel mag meenemen naar huis. “Het kunnen ook iets meer dan 40 teams worden, want er zijn nog enkele plaatsjes beschikbaar”, aldus Geert. “We mikken nog altijd op niet-professionele quizteams die enige affiniteit hebben met Desselgem. Als minstens één van de teamleden in Desselgem woont of gewoond heeft, is die voorwaarde meteen vervuld.”

“Verder kunnen er opnieuw gratis antwoorden verkregen worden. Dat doen de teamleden door iets van droge voeding mee te brengen”, gaat hij verder. Alle opgehaalde eetwaren worden na de quiz dan geschonken aan vzw ‘t Kelderke. Dat is de Waregemse vereniging die mensen in armoede ondersteunt en ook voedselpakketten maakt. “In het verleden hebben we hen ook al geholpen door oud speelgoed in te zamelen op onze quiz”, vervolgt Geert.

Diversiteit

Ten slotte zijn er nog de veranderingen achter de schermen. “Sinds dit jaar is het team van quiz-samenstellers uitgebreid met wat jonge mensen. Zo zorgen we ervoor dat de diversiteit van vragen gewaarborgd blijft”, zegt Geert. Ook over het tijdsverloop van de avond zal gewaakt worden: in het verleden liep de quiz soms lang uit. “We zorgen ervoor dat de rondes niet té lang duren en de animaties mooi gespreid worden over de hele avond.”

De finale van de quiz blijft dan weer ongewijzigd. “De drie beste ploegen mogen daarin aantreden, net als één extra ploeg die geloot wordt uit de tien andere beste ploegen”, zegt Geert. “En natuurlijk, aan het einde van de avond, krijgt elke deelnemer een prijs.” (PNW)

Wie wil meestrijden voor de Desselgemse titel, kan zich voor 12 euro per ploeg van 4 personen inschrijven via coussement.geert@telenet.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier