Wel schuldig, maar geen straf voor ex-kandidaat Kortrijk Vooruit

Redactie KW

De 55-jarige uitbater van brasserie ‘t Eiland in Kortrijk is door de rechter schuldig bevonden aan misbruik van centen van de opbrengst van een kunstveiling voor het goede doel.

Dirk C. kreeg evenwel geen straf. Door de rechtszaak zag hij wel af van zijn plannen om zich kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst Kortrijk Vooruit.

In zijn brasserie vond in 2016 een tentoonstelling en veiling van kunstwerken van artistiek kunstatelier voor personen met een beperking De Beelderij uit Lichtervelde plaats. De opbrengst van 3.221 euro zou naar de vzw Tordale uit Torhout gaan, een vzw die personen met een verstandelijke beperking ondersteunt. Meteen na het einde van de tentoonstelling gaf Dirk C. 635 euro af maar de rest, ruim 2.500 euro, liet op zich wachten.

Talloze telefoontjes en een aangetekende ingebrekestelling leverden niets op waardoor uiteindelijk klacht werd ingediend. C. bleek het geld te hebben gebruikt om eigen schulden af te betalen. Ondertussen betaalde hij wél het geld van de veiling volledig terug.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier