Wegverzakking in de Poelkapellestraat

Schepen Erik Verbeure bij de wegverzakking in de Poelkapellestraat nabij het kruispunt met de Eug. De Grootelaan. (foto ACK)
Redactie KW

In meerdere straten van Houthulst worden sinds enige tijd wegverzakkingen opgemerkt. Dat is onder meer het geval in de Poelkapellestraat in Klerken. Vooral ter hoogte van het kruispunt met de Eug. De Groottelaan vertoont de straat een diepe verzakking.

“De problemen aan het wegdek heb ik gesignaleerd aan Karel Dekien, hoofd van de dienst Openbaar Domein met de vraag op zoek te gaan naar de oorzaak van de verzakking”, aldus schepen van Openbare Werken Erik Verbeure. “Misschien is er ondergronds een lek ontstaan na de vorst en de sneeuw van de voorbije weken. Dat zal moeten onderzocht worden, zodat de oorzaken van de verzakkingen kunnen weggewerkt worden. De weg was al opengesteld voor het verkeer, maar de werken waren nog niet opgeleverd. Nu hebben we de aannemer in gebreke gesteld. Hoogstwaarschijnlijk zal het wegdek opnieuw opengebroken moeten worden. We zullen zorgen dat daarbij zo weinig mogelijk hinder ontstaat voor het verkeer. Zo kan er bijvoorbeeld worden gewerkt op één rijvak, terwijl het verkeer beurtelings kan passeren. We zitten nog met een paar omleidingen in de gemeente en kunnen dus niet meteen nog meer straten openbreken.”

Beetje vertraging

De werken aan het kruispunt van het Jagershof hebben door het slechte weer vertraging opgelopen. “De opgelopen vertraging bedraagt maar een paar dagen. Zowel de aannemer als de nutsmaatschappijen doen hun uiterste best om zo snel mogelijk het kruispunt terug open te stellen“, zegt schepen Verbeure.

“Het doel van de werken is het kruispunt veiliger maken voor zowel fietsers als het gemotoriseerd verkeer. De verkeersremmer, die in de Stokstraat werd geplaatst, komt er definitief wat een vertragend effect op het verkeer moet hebben. Het fietspad Houthulst-Jonkershove maakt ter hoogte van de Stokstraat een grote bocht naar rechts, loopt een 15-tal meter in de Stokstraat, sluit dan aan op het fietspad van de Stokstraat om dan opnieuw via een grote bocht richting Jonkershove verder te gaan. Op de rijweg van Houthulst richting Jonkershove komen middengeleiders. Het zwaar verkeer zal voldoende ruimte hebben om de bocht naar de andere straat te nemen. De pijnpunten op dit kruispunt waren het fietspad, waarbij niet veilig kon worden overgestoken en de beperkte zichtbaarheid vanop het kruispunt. Er moest tot op het fietspad gereden worden om de weg te zien. Met deze aanpassingen zal het heel wat veiliger worden.” Er wordt verwacht het kruispunt te kunnen openstellen in maart.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier