Weer kroegentocht op kermiszaterdag in Torhout

Staande v.l.n.r. schepen Annick Vanderspurt, Heidi Neyrinck (Foyer) en Ann Vanassche en zittend Nino Seynaeve, Wim Corneillie (Idem Dito), Sacha Vandenkendelaere (2Fish Bar) en Johan Handsaeme (Horeca Torhout). © Foto JS
Johan Sabbe

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft tijdens de Torhoutse kermisweek een kroegentocht plaats. Op kermiszaterdag 18 augustus vanaf 20 uur nemen dertien cafés uit de stadskern aan het initiatief deel. De toegang is gratis.

Wie van het initiatief Kermiskroegen geniet, ontvangt een spaarkaart, waarop de kroegen letterlijk hun stempel kunnen drukken. Wie die spaarkaart tussen 22 en 31 augustus in het oud-stadhuis op de Markt binnenbrengt, ontvangt vanaf vijf stempels een gadget. Deelnemers met minstens tien stempels maken kans op een bijkomende leuke prijs.

“Ik ben heel blij dat zowat alle cafés uit het stadscentrum de kroegentocht gestalte helpen geven”, glundert schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt. “Vorig jaar kende de eerste editie van Kermiskroegen succes en dit jaar willen we nóg beter doen. Het evenement start direct na de kermisworp op zaterdagavond. Het is de bedoeling om de deelnemende horecazaken aan te doen, er van een drankje te genieten en de animatie – veelal een muziekoptreden – mee te pikken.”

Dertien stopplaatsen

De volgorde waarin de cafés worden aangedaan, kan net als het tempo vrij gekozen worden. Er is dus geen route uitgestippeld.

Dit zijn de deelnemende zaken en wat er te beleven valt: jeugdhuis De Troubadour in de Zuidstraat (rockband Moa), Idem Dito op de Markt (foute party), Foyer de Brouckere in de ‘s Gravenwinkelstraat (tangoduo Tangoamar), Don Quichotte in de Fraeysstraat (foute party), Le Faso in de Hofstraat (Pancrase Vandelannoite rock & blues), Smoking Cue in de Hofstraat (karaoke), De Sportwereld op de Burg (Mojo Blues Gangs), 2Fish Bar in de Stationsstraat – het vroegere 57 (openingsparty), Foelard op de Markt (tropische cocktailparty), Den Tap in de Oostendestraat (jaren ’70, ’80 en ’90), Au Pavillon in de Stationsstraat (Billy Ghost Riders), La Plaza en Vicini op de Markt (Sergio en de DNS Surpriseband) en De Bruine Kroeg in de Nieuwstraat (travestie met Miss Zarina).

Iedereen krijgt de kans om tot in de vroege uren de bloemetjes buiten te zetten. Info: 050 22 07 70, vrijetijdshuis@torhout.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier