Weekend lang feest op de Roeselaarse Godelieveparochie

De leden van het organiserend comité hebben opnieuw een goed gevuld weekend samengesteld. Nieuw dit jaar is de smoefelmarkt op zaterdagavond. (Foto SB) © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De Godelievefeesten zijn wellicht een van de oudste wijkfeesten in de Rodenbachstad. Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli zijn ze aan de 52ste editie toe. Het hele weekend zijn er tal van activiteiten voor jong en oud.

Op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli hebben we de 52ste editie van de Godelievefeesten. “Een weekend waarin zowel jong als oud zich kan vermaken met tal van activiteiten”, vertelt Nele Sercu van het Godelievecomité. “We organiseren de feesten om zo het nodige geld in te zamelen voor het onderhoud van de gebouwen, zodat de vele organisaties van de parochie gratis of tegen een heel lage prijs er terecht kunnen. We vinden het belangrijk dat de zalen op onze parochie betaalbaar zijn, met het geld zijn we ook in staat om de nodige vernieuwingen aan te brengen.”

Smoefelmarkt

Beginnen doen ze op zaterdag met de oldtimerrit om 13 uur. “Aansluitend is er een nieuwe editie van de Rodenbachrun met om 14 uur de kids-run en een halfuur later de wedstrijd voor volwassenen.” Inschrijvingen zijn mogelijk via de website en vanaf 13.30 uur. “Nieuw is de zomersmoefelmarkt op zaterdagavond. Een gezellig marktje met lokale producten. De muzikale omkadering wordt verzorgd door discobar ‘De Noenkels’, het olijke duo zorgt voor ambiance met vinylplaten.”

“Op zondag is er de jaarlijkse rommelmarkt langs de Honzebroekstraat, Beekstraat en kerkplein. Er is ook de vaste Godelieverit met keuze uit 50 km of 90 km. Vrije inschrijving tussen 7.30 en 9 uur. Op zondagmiddag kunnen de mensen aanschuiven voor beenhesp met frietjes, vooraf kaarten kopen is noodzakelijk. In de namiddag is er op het terrein aan de Godelievekerk heel wat kinderanimatie en de start van de smoefelzoektocht. Een leuke wandeling van 5 km, met enkele stops en randanimatie. Inschrijven kan tussen 13.30 en 15 uur”, gaat Nele enthousiast verder.

Quiz

“Er zijn doorheen het weekend mooie prijzen te winnen bij de activiteiten, maar ook tijdens de tombola. De feesten worden afgesloten op zondagavond met een quiz, waar men nog steeds voor kan inschrijven via quiz@godelievefeesten.be met vermelding van groepsnaam. De quiz gaat van start om 19 uur. In de andere zaal komt Yentl Vanderiviere (Roeselaars singer-songwriter) de niet-quizzers aangenaam verrassen met haar prachtige stem. Ze begeleidt zichzelf op piano.” (TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier