Weduwe overleden visser: "Na bijna tien maanden blijf ik met evenveel vragen zitten"

27/10/17 om 10:45 - Bijgewerkt om 10:44

Afgelopen week raakte het nieuws bekend dat het lichaam van Bouba, de vermiste visser van de Z.582, begin september werd teruggevonden. In augustus werd het onderzoek naar de omstandigheden waarin het ongeluk gebeurde afgesloten. Veerle Roman, de weduwe van overleden visser Eric Maeckelbergh, blijft met veel vragen zitten.

Omae Fall Diaw Dabacar (39) was aan boord van de Z.582 toen het tijdens de nacht van dinsdag op woensdag 28 december 2016 kapseisde voor de kust van Engeland. Maandenlang werd Bouba - onder die naam kon iedereen hem - vermist. Tot hij in september aanspoelde in Engeland. Het nieuws raakte nu pas bekend omdat hij nog officieel geïdentificeerd moest worden. Bouba werd herkend aan zijn ketting die hij steeds droeg en zijn laarzen. Alles wijst er op dat Bouba meteen is verdronken. Het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval werd eigenlijk in augustus al afgerond.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!