Wasabi FM Zwevegem stopt op FM

Op de foto zien we voorzitter James Vanwalleghem en Jan van Beveren aan de microfoon. © GVA
Redactie KW

Door een nieuw decreet zullen vanaf 1 januari heel wat lokale radiostations genoodzaakt uit de ether te verdwijnen. Wasabi FM is er daar één van.

Een nieuw decreet, uitgevaardigd door minister Sven Gatz (Open Vld) zal het radiolandschap na 1 januari grondig hertekenen. “Volgens de minister is het de bedoeling om met dit nieuw decreet het de lokale radio’s leefbaarder te maken. Hij bereikt wel een averechts effect. Doordat men volgens dit decreet voor een groter gebied moet uitzenden, staan we voor veel hogere kosten en konden we ons geen kandidaat meer stellen voor een nieuwe licentie“, zegt James Vanwalleghem, voorzitter van Wasabi FM.

De radiomakers betreuren uiteraard de gang van zaken en het feit dat de stekker van de zender er met de jaarwisseling definitief uitgaat, doch blijven ze niet bij de pakken zitten. “We zijn jaren terug begonnen in Kuurne als internetradio en zullen dus op deze wijze blijven verder werken. We blijven dus te beluisteren via onze website www.wasabifm.be. Daarnaast gaan we wel enkele keren toch op de FM-band te beluisteren zijn, via een zogenaamde ‘evenementenvergunning‘. Dit kan dat op de kermisdagen of andere grotere activiteiten in de gemeente.”

De mensen van Wasabi FM hebben nog andere plannen. “De voorstellen moeten de komende weken nog verder bekeken worden op hun haalbaarheid en we hopen tegen eind januari enige klaarheid te kunnen scheppen. Feit is wel dat we de regionale verankering vooropstellen. Dit hebben we al altijd gedaan en zullen we ook altijd blijven doen.”, besluit James Vanwalleghem.

(GVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier