Warmste Week in LTI Oedelem levert 17.000 euro op voor Maithili

09/02/18 om 17:38 - Bijgewerkt om 17:36

Dit bedrag wordt gebruikt voor de alternatieve behandeling van Maithili in Mexico waar ze weer naar toe reist op 22 februari.

Warmste Week in LTI Oedelem levert 17.000 euro op voor Maithili

Schepen Franky Demon, burgemeester Johan De Rycke, leden van het LTI en directrice Sophie Van Hulle overhandigden de cheque aan de ouders van Maithilie Van Hille. © RB

In aanwezigheid van schepen en parlementslid Franky Demon (CD&V) en de Beernemse burgemeester Johan De Rycke (CD&V) overhandigde de directie van de Land- en tuinbouwinstituut Oedelem een cheque aan de ouders van Maithili Vanhille, van maar liefst 17.053 euro.

Maithili Vanhille heeft al twee jaar last van een hersentumor,. Het is een zeldzame aandoening en er volgde een experimentele behandeling in Mexico, omdat de Belgische artsen haar hadden opgegeven. "We hoopten op steun van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD), maar de RIZIV besliste om de kosten voor een experimentele behandeling niet terug te betalen. "Na een eerdere behandeling in Mexico bleek het de goede richting uit te gaan", zegt vader Sam Vanhille. "Sinds haar terugkeer is de tumor lichtjes gekrompen en vooral minder intensief geworden".

De leerlingen van het LTI, waar Maithili school loopt hebben een week LTI for Life georganiseerd, waarbij men zich vijf dagen inzette voor het goede doel en met tal van activiteiten geld inzamelde voor Maithili Vanhille. In de sportzaal verzamelden de 312 leerlingen en schooldirecteur Sophie Van Hulle kondigde met enige fierheid aan, dat alle activiteiten maar liefst 17.053 euro heeft opgeleverd, waaronder 1.500 euro van de Stad Brugge.

(Regi)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!