Waregemse Yacht Club pakt uit met bootwijding

Pastoor Patrick Leenknecht samen met voorzitter Chris Devriendt en havenmeester Stephaan Demedts. © IVD
Redactie KW

Het vaarseizoen werd officieel al geopend met een driedaagse toervaart naar Sas van Gent, maar de Waregemse Yacht Club houdt met de bootwijding op zondag 13 mei om 13 uur vast aan een traditie.

De bootwijding was een initiatief van wijlen Johan Demedts, die meteen de steun kreeg van pastoor Marnix Sabbe en later van pastoor Patrick Leenknecht. Na het overlijden van Johan Demedts leek deze traditie te verdwijnen, maar vijf jaar geleden herstelde havenmeester Stephaan Demedts de traditie van de bootwijding als eerbetoon aan zijn overleden vader Johan.

“Die bootwijding blijft een mooi initiatief, niet alleen voor de leden, maar op die manier kunnen wij onze jachtclub ook aan een ruimer publiek voorstellen”, vertelt voorzitter Chris Devriendt. “Door werken in de omgeving is de jachthaven momenteel moeilijker bereikbaar en daarom houden wij de bootwijding dit jaar kleinschaliger. De afgelopen jaren beschikten wij over een hijskraan, vanwaar de pastoor de boten die op het water voeren kon wijden. Dit keer zullen de boten aan de steigers blijven liggen en daar zullen ze gewijd worden. Ik wil nog eens duidelijk stellen dat iedereen welkom is op deze bootwijding, ook mensen die geen lid van de club zijn. We verwelkomen de boten vanaf 12 uur en de wijding begint rond 13 uur. Ondertussen kan men natuurlijk terecht in ons clublokaal Het Haventje, voor een hapje en een drankje.”

Ligplaatsen

“Die bootwijding is na een toervaart richting Sas van Gent de tweede activiteit van het seizoen, maar wij hebben nog heel wat in petto. Zo trekken wij er op 17 juni voor één dag op uit en daarna volgen nog tweedaagse toervaarten op 7 en 8 juli en op 8 en 9 september. Van onze 54 ligplaatsen is een 40-tal bezet, maar wij hebben ook leden die hier geen vaste ligplaats hebben. Daardoor blijft een aantal plaatsen beschikbaar voor bezoekers. Die kunnen wij in de beste omstandigheden ontvangen, want voor alle boten zijn er voorzieningen voor water en elektriciteit, en er is camerabewaking. Nu duimen voor goed weer en een ruime opkomst op onze bootwijding”, besluit voorzitter Chris Devriendt. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier