Waregemse stadsgids Linda Claus: "Het contact met de mensen vind ik plezant"

18/05/18 om 10:07 - Bijgewerkt om 10:08

De toeristen hebben Waregem ontdekt. Sedert het oorlogsmuseum Hippo. War, het bezoekerscentrum op de Amerikaanse begraafplaats 'Flanders Field' en het modernistische gebouw Villa Gaverzicht te bezichtigen zijn, neemt het aantal gidsbeurten in de stad spectaculair toe. "En de aanvragen blijven maar binnenstromen", zegt Linda Claus (56), stadsgids en coördinator voor de gidsbeurten.

De drie bijkomende attractiepolen zorgen ervoor dat 'de paardenstad' een spectaculaire sprong voorwaarts neemt. Dat blijkt uit de evolutie van het aantal gidsbeurten in de stad dat de Waregemse Gidsenkring leidt. Waren er dat in 2015 nog 92, dan zijn er dat in 2018 voorlopig al 142. Dat is omgerekend een stijging met meer dan vijftig procent dus. Bovendien duurt het jaar nog lang en blijft het aanvragen voor gidsbeurten regenen. Linda Claus van de Waregemse Gidsenkring is dan ook meer dan tevreden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!