Waregemse jongeren leren schaken met Luctor et Emergo

Voorzitter Bart De Schepper (rechts) en collega Wim Penninck van Luctor et Emergo aan het schaakbord in een lokaal van de Treffer. © DJW
Redactie KW

De schakers van Luctor et Emergo zijn hun nieuw speelseizoen gestart in een lokaal van sportcentrum De Treffer. Het ging hier wel over de categorie volwassenen. De jongeren krijgen eerst nog een proefles, waarbij ook nieuwe leden welkom zijn om zich aan te sluiten.

“De Treffer is onze thuisbasis voor de clubcompetitie. Van de 43 volwassen schakers nemen er daar 33 aan deel”, aldus voorzitter Bart De Schepper. “Zij zijn elke vrijdagavond vanaf 20.15 uur trouw op post om tegen hun collega’s een partijtje te spelen. Daarnaast zijn er ook enkele van de jongere spelers die aan deze competitie deelnemen. De vereniging heeft dus ook een jeugdafdeling waar de jongeren volgens een stappenplan ingewijd worden in de geheimen en technieken van het schaken. Zij leren het hoe en waarom van het denkspel. Vorig seizoen telden wij 27 jongeren die schaakles volgden. Dit jaar verwachten wij er opnieuw een dertigtal. Vorige vrijdag organiseerden we een opendeuravond voor onze jeugdopleiding.”

De proefles voor jongeren staat vanavond vrijdag 21 september op het programma. Die begint om 18.30 uur in De Treffer en is bedoeld voor jonge schakers die al de beginselen beheersen of er op zijn minst weet van hebben. Volgende vrijdag 28 september starten dan effectief de lessen, telkens vanaf 17.30 uur.

Verlengstuk

“Luctor et Emergo heeft niet alleen zijn eigen clubwedstrijden maar speelt ook in de nationale competitie”, zegt Bart De Schepper. “Daarvoor hebben wij drie teams. De eerste ploeg speelt in tweede nationale, nadat die vorig seizoen kampioen werd in tweede. Dan zijn er het tweede en derde team die in vijfde nationale spelen. Eén daarvan bestaat enkel uit jonge schakers, die een pak ervaring en kennis opdoen. Het is een verlengstuk van onze opleidingslessen voor jeugd.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier