Waregemse Gordel houdt vast aan succesformule

Willy De Bouvrie (Sportraad), Marianne Strubbe, Jolien De Keyzer en Rik Verhaeghe hopen op een paar duizend inschrijven voor de Gordel van zondag 8 juli. (Foto DJW)
Laurens Kindt

De wandelingen en fietstochten van de Waregemse Gordel van zondag 8 juli vertrekken allemaal vanop het Boekenplein op de site Zuidboulevard.

Het is een nieuwe locatie voor een van de grootste recreatieve sportevenementen van de stad, die trouw blijft aan haar succesformule die van alle leeftijdscategorieën applaus krijgt. Zoals de traditie het wil, gaat de opbrengst ook deze keer weer naar het goede doel: het medisch centrum Notre Dame de la Providence in Burkina Faso. Dokter Jan Claeys is voorzitter van de gelijknamige vzw.

“De opbrengst van de gordel is voor een medisch centrum in Burkina Faso”

“De formule die wij sinds jaren hanteren is best goed. Nieuw is enkel de plaats van vertrek en aankomst, ook de plek waar iedereen zich kan inschrijven voor een fietstocht of een lange wandeling“, aldus de voorzitter van het Gordelcomité Rik Verhaeghe. “De afstanden staan aangeduid zodat er ter plekke kan gekozen en beslist worden. De kinderen krijgen van ons een prominente plaats op zondag 8 juli. Ze krijgen meer animatie aangeboden dan de voorbije jaren. Er is zelfs een tombola voor de jongsten, waarbij één van hen een fiets kan winnen. Onderweg hebben we ook aan innerlijke versterking voor fietsers en wandelaars gedacht. Er is bevoorrading voorzien. Voor de wandelaars is dat de Petrusschool waar zij een drankje plus versnapering krijgen. We gaan ervan uit dat er 400 wandelaars halt zullen houden.”

Ziekenwagen

De wandelingen gaan richting Bilkhage en omgeving. Voor de grootste afstanden is het zelfs tot aan de grens met Zulte. Fietsers moeten het parcours het zuiden van Waregem, richting Zwevegem en Deerlijk volgen. Voor hen is er een stopplaats voorzien.

Burkina Faso is dit jaar het actiepunt waarop de Gordel zich richt met de opbrengst van het evenement. Meer specifiek gaat het over het medisch centrum Notre Dame de la Providence in het Afrikaanse land dat steun krijgt van de vzw die straks mag rekenen op de organisatie van Rik Verhaeghe en zijn collega’s.

Marianne Strubbe, echtgenote van voorzitter dokter Jan Claeys: “Het centrum heeft dringend nood aan een 4×4-ziekenwagen om patiënten naar het ziekenhuis te voeren. Zelf gaan wij twee keer per jaar ter plaatse de ontwikkelingen van het centrum van nabij volgen. Dankzij de steun groeit het jaar na jaar. De centen voor het voertuig zijn zeker nuttig besteed.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier