Waregemse buschauffeur suggereert oplossingen voor fileprobleem

23/03/18 om 18:20 - Bijgewerkt op 22/03/18 om 12:23

Files, iedereen heeft er wel eens last van. Ook Filip Callens, buschauffeur van personenvervoerbedrijf De Reisvogel, wordt dagelijks aan scholen en bedrijven geconfronteerd met verkeersinfarcten. "Op bepaalde tijdstippen en voor bepaalde sectoren het verkeer beter spreiden is een mogelijke oplossing van fileproblemen in Waregem en elders."

"Ik doe vervoer voor het werk, van en naar scholen en ook op maat van de klant", schetst Filip Callens zijn job. De bedrijfsleider van De Reisvogel stelt daarvoor een gedetailleerde planning op die moet rekening houden met tijdstippen, de toegankelijke weken voor busverkeer, mogelijke omleidingen en alles wat met het verkeer van elke dag te maken heeft. "Zelf heb ik met mijn bus dagelijks af te rekenen met allerlei soorten van verkeersopstoppingen en -infarcten. Onder andere in de omgeving van scholen, waar je tijdens de spits tientallen wagens van ouders hebt die overal geparkeerd staan en ook alle...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!