Waregems workshopfestival staat in het teken van stripfiguren

Virginie Boderé, Ann Matton, Lode Ketelair en Tine Van de Velde organiseren de derde editie van het gratis workshopfestival. © HDV
Redactie KW

Voor kinderen vanaf vier jaar en jongeren tot veertien jaar wordt van het op zaterdagnamiddag 22 september van 13 tot 20 uur zeker genieten van het workshopfestival Le Petit Monde. Dit vindt plaats op de terreinen van freinetschool De Kleine Wereld aan de Nokerseweg 105.

Daarmee is de onderwijsinstelling aan haar derde editie toe en die zal zeker jonge gezinnen met kinderen aantrekken. Er staat heel wat op het programma, waarbij alles draait rond creativiteit en spe(e)lvreugde. Voor de organisatie krijgt de school hulp van onder andere de Waregemse Kunstacademie.”Een aantal van de workshops werkt de academie zelf uit”, verduidelijkt Tine Vandevelde. “Zij begeleidt ze ook. Daarnaast mogen wij ook rekenen op de Zultse vereniging Taekwondo Saju -die de kinderen zal entertainen met een initiatiesessie- en op Kids&Us, die interactief verteltheater in het Engels brengt maar dan volledig op maat van het jonge publiek.”

Stripfiguren

Heel het festival staat eigenlijk in het teken van bekende stripfiguren. Het terrein wordt een groot stripboek waar striphelden als Jommeke, Madam Pheip, Nero, Suske&Wiske, Kiekeboe en andere tekenfiguurtjes helemaal tot leven komen. De workshops hangen daar hun wagonnetje aan. “We willen vooral een knotsgekke namiddag aanbieden waarbij wij ook gedacht hebben aan de mama’s, papa’s, oma’s en opa’s. Speciaal voor hen is er een specifiek aanbod aan shops”, aldus Virginie Bodéré. Wat allemaal? Onder andere knutselen met kurk of herbruikbare zakjes maken als verpakking voor fruit en groenten. Recycleren, dus. En dat is zeker een heel actueel thema.” In totaal zijn er meer dan dertig doe-activiteiten. Het festival is gratis. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier