Waregems festival promoot onze biercultuur

De Waregemse Bier Fanaten: Geroen Vansteenbrugge, Thomas Van Weyenbergh, Stijn Verstraete, Nico Derycke, Mireille Campe, Jean Pierre De Lange, Marnik Loontjens, Marc Corbanie, Patrick Vervacke. © DJW
Redactie KW

Met hun vijfde Winters Bier Festival in het ontmoetingscentrum van het Gaverke aan de Zeswegenstraat, benadrukken de Waregemse Bier Fanaten het belang van de Vlaamse en in het algemeen de Belgische biercultuur.

“Voor onze jubileumeditie hebben wij tien brouwerijen uitgenodigd om er hun beste producten voor te stellen aan de bezoekers“, aldus secretaris Geroen Vansteenbrugge. Zij brengen elk enkele van hun speciaalbieren mee naar het Gaverke. Onder andere Dust, Lupor, Nugget en Flake van brouwerij Klondiker uit Meulebeke. Of Armada en Populist van Gauss uit Gent. Eigenlijk gaat het over kleine brouwerijtjes, biermakers die echte kwaliteit leveren en daarom van belang zijn voor onze biercultuur.”

Wie op zaterdagnamiddag 24 november een bezoekje brengt aan de standhouders en hun brouwsels kan dat helemaal gratis. Wie wil proeven moet zich een startpakket aanschaffen van 11 euro. Dat is goed voor een speciaal proefglas van 15 centiliter plus vijf jetons die het recht geven op vijf proevertjes. Je kan uiteraard altijd extra jetons aanschaffen. Wie na afloop zijn proefglaasje niet wil houden maar afgeeft, krijgt daarvoor 3 euro waarborg terug zodat de deelname aan het festival in feite 8 euro kost. Wie daarnaast ook nog eens lid is van biervereniging Zythos vzw kan rekenen op een gratis consumptie bij Brouwerij Vandenbossche, op voorwaarde dat je je lidkaart kan voorleggen.

Speelhoek

“We houden het bewust goedkoop en ook laagdrempelig zodat iedereen de kans krijgt om kennis te maken met het aanbod”, dixit Geroen Vansteenbrugge. “We denken ook aan wie niet van bieren houdt. Daarom hebben wij trendy frisdranken of koffie op de kaart staan. Voor de kinderen is dan weer een leuk speelhoekje voorzien. Kortom: het vijfde Winters Bier Festival is in elk geval gezinsvriendelijk te noemen”, aldus Geroen.

De organisatie prijst vooral het openbaar vervoer aan om naar het Gaverke te komen. Vanaf het station is het een kleine tien minuten stappen naar het ontmoetingscentrum in de Zeswegenstraat. Er staan wegwijzers. Wie toch met de wagen komt, kan parkeer aan het centrum, op de parking rond de kerk, de achterkant van het station of zelfs op de wat verder gelegen parking van Waregem Expo.

Voor wie graag wil kennismaken met de verschillende nobele brouwsels van eigen bodem: zaterdag 24 november vanaf 14 tot 22 uur is de plaats van afspraak. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier