Waregemnaars ruimen zwerfvuil

Schepen Peter Desmet rekent op een grote opkomst voor de lenteschoonmaak in de stad. (Foto DJW)
Redactie KW

Grote lenteschoonmaak in Waregem en de deelgemeenten: dat is het jaarlijkse opruimproject van zwerfvuil waar zaterdag zoveel mogelijk verenigingen en particulieren aan mogen meewerken. Ook nu weer doet schepen van Groen Peter Desmet een oproep om vanaf 13.30 uur zo massaal mogelijk present te zijn op de zes locaties.

“Zwerfvuil blijft een prangend probleem“, stelt Peter Desmet. “Daarom moeten wij er opnieuw fel tegenaan gaan en zoveel mogelijk opruimen. Winkelstraten, parken, rond scholen en bushaltes, in bermen… je vindt het wel overal. En het is ook vrij divers: blikjes, peuken, kauwgom, papiertjes en wikkels van snoep, flessen, plastieken voorwerpen… Eigenlijk vind je van alles en nog wat. Voor niemand is dat plezant en zeker niet wanneer je het voor je eigen voordeur aantreft. Of wanneer je gewoon door de straten fietst of langs de wegen. Daarom roepen wij zoveel mogelijk verenigingen, wijkcomités, vriendengroepje,s bedrijven en particulieren op om zaterdag te komen helpen met het opruimen van zwerfvuil. De actie duurt tot 15.30 uur en wordt aangekondigd met verschillende banners.”

Na afloop van de opruimactie krijgen alle vrijwilligers die komen helpen een drankje aangeboden en ze krijgen ook een attentie mee naar huis. Elke deelnemer maakt bovendien kans op een cadeaubon. En de vereniging die met het grootste aantal leden zwerfvuil opruimt, krijgt een extra beloning van de stad. (DJW)

De zes locaties vindt u op de website www.waregem.be/grotelenteschoonmaak

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier