Waregem zet in op oorlogstoeristen

20/04/18 om 08:22 - Bijgewerkt op 19/04/18 om 13:27

The Yanks Are Coming: dat is de titel van de tentoonstelling over het laatste oorlogsjaar 1918 en de bevrijding van Waregem door de Fransen en de Amerikanen, die loopt van zaterdag 21 april tot donderdag 15 november in Hippo.War. Dat is de expozaal van de stad op de tweede verdieping van het hippodroomgebouw aan de Holstraat.

Op dezelfde datum starten er twee gelijkaardige exposities in de Westhoek. In Zonnebeke is dat Villa Zonnedaele en het Memorial Museum Passchendaele 1917, met daaraan gekoppeld een route langs andere belangrijke oorlogsmonumenten en locaties. En als derde, meteen ook laatste partner heb je Kemmel met het Bezoekerscentrum Het Heuvelland. Voor elk zijn er dagarrangementen mogelijk. De algemene titel van dit drieluik dekt ook volledig het onderwerp waarover het allemaal gaat: The Final Offensive ofwel het laatste offensief die resulteert in de bevrijding.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!