Wandeling in Steenkerke ten voordele van Kiekafobee vzw

Hans Hooyberg (voorzitter), Diane Deburchgraeve (meter), Gino Brackx (bestuurslid) en Daniël Bedert (medewerker). © JT
Redactie KW

De Wandelclub van Veurne organiseert op zondag 17 december een kerstwandeling in en rond Steenkerke ter gelegenheid van de plaatselijke kerstmarkt. De tocht gaat door ten voordele van vzw Kiekafobee, die ook aanwezig zal zijn op de kerstmarkt met een stand waar allerhande spulletjes en steunkaarten zullen te koop worden aangeboden ten voordele van hun project ‘Noctiluca’.

‘Noctiluca scintillans’ betekent zeevonk en wil een lichtpuntje zijn voor kinderen met kanker en hun gezin. Het project, dat in 2008 werd opgestart, biedt de mogelijkheid aan ouders met kinderen die aan kanker lijden, om in familieverband een week in een luxe-appartement met zeezicht door te brengen. De meeste kinderen ondergaan of hebben een behandeling lopend in het UZGent. De vakantieregeling wordt ook in het UZGent georganiseerd en begeleid. De vzw Kiekafobee huurt twee appartementen met zicht op zee (één in Koksijde en één in Oostduinkerke) en stelt deze ter beschikking. De gezinnen die in aanmerking komen, betalen een minimum onkostenbijdrage.

Er kan uit verschillende verblijfsformules worden gekozen: van enkele dagen tot maximum één week, naargelang de ziektetoestand van het kind. De appartementen bieden alle comfort voor zes personen. Alle nodige accommodatie is er aanwezig om het verblijf voor het zieke kind en de familie zo comfortabel mogelijk te maken. Ook zijn uitstappen of een tochtje op zee mogelijk als de toestand van het kind dit toelaat.

Vzw Kiekafobee helpt eveneens de jaarlijkse knuffelduik op Valentijn organiseren, en er worden op allerlei manifestaties steunkaarten verkocht om hun project financieel te ondersteunen en mogelijk te maken. Zo wordt er tijdens de Kerstmarkt op zondag 17 december een wandeling georganiseerd in Steenkerke waarvan de opbrengst van het inschrijvingsgeld van 5 euro rechtstreeks naar deze vereniging gaat. De wandeling start omstreeks 14u15 aan de stand van Kiekafobee en loopt over een afstand van 8 km.

Kiekafobee vzw is te bereiken: www.kiekafobee.be of info@kiekafobee.be;

Telefonisch: 0475/84 90 51 of 051/63 75 20

(JT/foto JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier