Wafels als frietjes in tipzak in Take Away Laurence

Céline Van Parys en haar unieke wafels in tipzak. © Davy Coghe
Redactie KW

De Walstraat is een horecazaak rijker. Laurence, de zaak van de Brugse Celine Van Parijs (35), is een take away vernoemd naar de grootmoeder van de uitbaatster. Uniek zijn de wafels die worden geserveerd als frietjes in een tipzak. Van juf en koestier in Brugge tot het tot leven brengen van de eerste frietwafels in Brugge, Celine legde ondertussen een opmerkelijk parcours af. “Ik zie mijn eigen paard Flocke nog altijd voorbij lopen.”

Het was al jaren de grote droom van Celine Van Parijs. Haar eigen zaak hartje Brugge… In het straatje van de Katelijnestraat naar het Walplein brengt de oud-juf en ex-koetsier van de Brugse koetsen, snacks, broodjes en frietwafels in een tipzak.

“Ik ben opgegroeid langs de Dudzeelsesteenweg en liep school in het Sint-Andreasinstituut aan de Garenmarkt”, vertelt Celine. “Nadien trok ik naar het KHBO om leerkracht lager onderwijs te worden. Ik stond voor de klas in de Zonnetuin en in Immaculata. Al snel merkte ik dat ik te ambitieus was en vooruit wilde. Dan ben ik overgestapt naar CNH in Zedelgem, stond ik als gerante in de Euroshop in Veldegem en werkte ik bij Ewals in Zeebrugge.”

Eigen zaak

“15 jaar lang heb ik ook met de koets gereden in Brugge. Ik ben destijds gestart als jobstudent. Met mijn fjordpaardje Flocke heb ik steeds heel wat succes gehad bij de toeristen. Ik zie nu nog regelmatig mijn eigen paardje in de koets voorbij lopen. Het is leuk om al mijn collega’s te zien passeren die intussen ook al klanten geworden zijn. Na al die jaren in Brugge heb ik heel wat mensen leren kennen. Ik ben niet bang om te werken want op de koets heb ik vaak tot dertien uur per dag gewerkt. Ook nu is het hard werken want ik maak nog alles vers in huis. Zelfs mijn groenten snij ik nog zelf en de chocoladesaus wordt in eigen huis gemaakt”, vertelt Celine.

Celine is blij dat ze eindelijk haar droom kan realiseren. “Het is een leuke locatie waar telkens veel volk voorbijkomt. Zowel toeristen als Bruggelingen.” Binnenkort zou de zaak nog meer moeten opvallen in het straatbeeld. “Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik bij de naam Laurence terecht ben gekomen. Het is de naam van mijn grootmoeder die in met haar foto in de zaak hangt. Ik had een erg goede band met haar en ik beloofde haar ook indertijd om mijn zaak naar haar te vernoemen. Ze was bijzonder gelukkig met die keuze. Ik ben mijn ouders heel erg dankbaar voor de steun en hulp”, vertelt Celine nog. Als koetsier was ze erg geliefd bij haar collega’s.

Wafels in tipzak

Uniek voor de zaak zijn de wafels die worden geserveerd als frietjes in een tipzak. “Het zijn vers gebakken wafels die in de vorm van frietjes gesneden worden en geserveerd worden in een tipzak met een Belgisch vlaggetje op. Het is in elk geval nu al een succes. Daarnaast verkoop ik broodjes, soep, lasagne, croque monsieurs, hotdogs en dranken.” Take away Laurence is alleen op donderdag gesloten. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier