Vzw TasToe hoopt op extra giften voor kerstactie

Enkele vrijwilligers van vzw TasToe kwamen samen op voedselpakketten samen te stellen. We zien Etienne Geldhof, Mia Vanpoucke, Omer Josson, Myriam Kennes, Roos Degrande, Paul Poppe, Michèle Schelpe, Chris Loosvelt, Veerle De Pauw en Agnes Baert. Paul Heytens, Rita Clarisimo, Marleen Vansteenkiste, Gilbert Coolsaet en Jeanine Vanlerberghe konden er niet bij zijn. (Foto TGM)
Redactie KW

Elke maand verdeelt vzw TasToe uit Wevelgem een voedselpakket aan mensen uit Groot-Wevelgem die het financieel moeilijk hebben. Zo’n 80 gezinnen of ongeveer 235 personen komen langs bij de vzw waar 15 vrijwilligers instaan voor de werking ervan. Elk jaar stelt TasToe ook een kerstpakket samen.

Voor de kerstpakketten kopen we extra producten zoals chocolade, fruit, kerstkoek, toiletartikels…“vertelt Agnes Baert. “We danken onze sponsors, voornamelijk verenigingen, die al enkele keren een mooie gift overmaakten. TasToe werkt samen met OCMW Wevelgem voor het doorverwijzen van mensen naar de sociale dienst, logistieke steun zoals beschikbaar stellen van ruimte, afhalen goederen, administratieve hulp en ook de jaarlijkse toelage voor de dekking van de verzekeringspremies.”

De voedselpakketten die TasToe maandelijks samengesteld worden, bevatten verschillende producten. “Die komen onder andere van het fonds voor Europese hulp aan de meest behoeftigen. Dat gaat om producten zoals melk, deegwaren, rijst, bloem en recent ook pampers. Daarnaast heb je ook overschotten van de voedselindustrie en -distributie die worden verdeeld en verzameld door de Belgische Federatie van Voedselbanken. Af en toe kunnen we ook rekenen op locale giften in natura van o.a. bakkers, landbouwers of tuiniers. Occasioneel doen we ook bijkomende aankopen, zoals nu voor de kerstactie.”

Daarom blijft elke gift, hoe klein ook, welkom. We doen graag een warme oproep aan de inwoners van Wevelgem om ons te steunen met de kerstactie. Storten kan op BE27 0688 9310 3073. Alvast bedankt aan iedereen die wil bijdragen”, aldus Agnes. (TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier