Vzw ‘t Zwarte Veld schenkt 1500 euro aan de parochiezaal van Oostveld

Van Links naar Rechts: Sylvère Verheire (Vzw Sint-Petrus), Robin Verstraete, Kristof Vanpoucke, Sandro Dewulf, Nick Vermeulen, Marijn Desoete, Jonas Pottie, Dries Claeys, Luc Callewaert. (Dries De Muynck, Ruben Gailliaert en Benny De Prest ontbreken op de foto). © PH
Redactie KW

Feestvereniging ‘t Zwarte Veld schenkt 1500 euro aan de Oostveldse parochiezaal. Concreet zal het bedrag besteed worden aan de aankoop van een industriële vaatwasmachine voor de parochiezaal. De installatie zal gebeuren tijdens de renovatiewerken die gepland zijn op het einde van dit jaar wanneer ook de chirolokalen aangepakt zullen worden.

“Vzw ‘t Zwarte Veld is een feestvereniging uit Oostveld die in het begin van de zomer haar hoofdactiviteit: Oostveld Kermis organiseert”, vertelt Jonas Pottie. “Onze kermis trekt telkens enkele duizenden bezoekers uit Groot Beernem en de omliggende gemeentes. De komende 28ste editie die plaatsvindt op 5, 6 en 7 juli belooft opnieuw een driedaagse te worden gevuld met lekker eten en drinken, amusement en activiteiten gevuld met spel en spektakel”

“Naast de kermis organiseren we jaarlijks in het voorjaar een kaas- en trappistenavond en ondersteunen we de andere verenigingen van het dorp doorheen het jaar bij wijze van assistentie achter de bar, logistiek of met een financieel duwtje in de rug.”

“Dit jaar kozen we ervoor om de opbrengst van onze werking aan de parochiezaal van Oostveld te schenken. In het verleden deden wij al een bijdrage voor de renovatie van het sanitair (voor rolstoeltoegankelijkheid), nieuwe frigo’s voor de bar enz. Voorheen hebben we al bijdrages geleverd aan de ouderraad van de dorpsschool, de eetzaal van de school zelf, de Chiro, enz …”

“De renovatie van de parochiezaal zal bekeken worden in het groter plan van de renovatie van de aanpalende chirolokalen. In de buurt is “het zaaltje” een legendarische plaats waar al veel feestjes, babyborrels, activiteiten, infoavonden (KVLV, Okra, …) plaatsvonden. Blijvend investeren in de opwaardering van de zaal is dus een absolute must.”

“Onze missie als vzw bestaat er in de samenhorigheid in Oostveld hoog te houden door middel van feest en vertier. We wonen in een klein dorp waar de inwoners goed aan mekaar hangen. We hopen zoveel mogelijk mensen van het dorp te betrekken bij alles wat er gebeurt. Op de kermis reikt onze ambitie tot ver buiten het dorp!

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier