VZW Oostendse Oosteroever: “In Hangaar 1 komen appartementen en megabordeel”

Redactie KW

Volgens de vzw Oostendse Oosteroever wil het stadsbestuur in Hangaar 1 een woonproject met megabordeel realiseren. Burgemeester Johan Vande Lanotte wil het verhaal niet bevestigen.

“Het stadsbestuur is van plan om de meisjes van plezier van het Hazegras een nieuw onderkomen te geven in Hangaar 1. De dames en meiden moeten namelijk ophoepelen om de nieuwe bouwprojecten op het Hazegras op te waarderen. Daar worden ze opnieuw ingezet om een nieuw bouwproject te kunnen opwaarderen en inkaderen.” Dat zegt de vzw Oostendse Oosteroever, die vooral problemen heeft met het feit dat een stuk havengebied geen maritieme invulling krijgt, zoals een maritiem museum, met of zonder Noordzeeaquarium.

“Voor het concept ging burgemeester Johan Vande Lanotte de mosterd halen in het Antwerpse megabordeel Villa Tinto. In september 2016 gingen Vande Lanotte en Bart De Wever samen op stap in de rosse buurt van het Antwerpse Schipperskwartier. Doel van het werkbezoek was het concept megabordeel bekijken en evalueren”, aldus de vzw Oosteroever. Volgens de vzw is het echter de bedoeling om in Hangaar 1 – momenteel fuifzaal en dancing, maar erg vervallen – niet alleen hoertjes onder te brengen, maar om dat te combineren met appartementen.

“Oostendse waanzin”

“In de gemeenteraad van maandag 27 november wilden de burgemeester en schepen Martine Lesaffre niet antwoorden op de vraag wat de plannen zijn met Hangaar 1. Dan maken wij het maar bekend. Heel Oostende mag het weten”, vindt de vzw Oosteroever. “Het voorstel om iets te doen met de Hangaar komt van bouwbedrijf ION Holding en het stadsbestuur stelde een adviseur aan om de denkoefening te begeleiden. Opvallend is echter dat de adviseur al aangesteld werd voor de officiële brief van het bouwbedrijf in de bus viel. Een slordigheidje dat bewijst dat alles gewoon in scene werd gezet.”

“De stad heeft ook al aan het AG Haven Oostende laten weten dat het een erfpacht wil op een stuk van de parking. ‘De vooropgestelde ontwikkeling van Hangaar 1 heeft nood aan een parking”, luidt de uitleg. Lullig dat de stad een stuk parkinggrond in erfpacht wil nemen om er weer parking van te maken. Maar volgens ons zit hier meer achter. Wij vermoeden dat een traject is aangevat om havengrond te wijzigen in residentiële bouwgrond. Hoe veel meer en hoe vlugger kun je je eigen haven ten gronde richten? Wanneer stopt deze Oostendse waanzin?”, vraagt de vzw Oosteroever zich af.

“Nog niets beslist”

Burgemeester Johan Vande Lanotte wil de stelling van de vzw Oosteroever niet bevestigen. “We zijn aan het discussiëren over de toekomstige bestemming van Hangaar 1 en zullen wel zien. Er is nog niets beslist. De bewering dat er een megabordeel komt, kan ik niet bevestigen. Zoals het hier gezegd wordt, is het niet juist. En er is meer dan één hangaar in het havengebied. Als we zicht hebben op wat we met Hangaar 1 willen doen, zullen we dat bekend maken.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier