Vrouwenverenigingen halen travestieshow naar Staden

De vrouwenverenigingen kijken al uit naar het optreden van 'Les Folles de Gand'. V.l.n.r. Rita Declercq, Marleen Sarrazin, Annick Vanslambrouck, Andrea Degrijse en Nele Verhulst. (foto JCR) © (foto JCR)
Redactie KW

Vrouwenverenigingen KVLV, Markant, Femma en Liberale Vrouwen nodigen travestiegroep ‘Les Folles de Gand’ uit. Het optreden is de vierde organisatie die de vier verenigingen samen op poten zetten.

“Onze eerste gezamenlijke organisatie dateert van goed vier à vijf jaar geleden”, vertelt Nele Verhulst van de Liberale Vrouwen. “We organiseerden toen samen de poëzieavond ‘Humor in de liefde’. Het was Agnes Demuynck van Markant die toen met het idee kwam om samen iets te organiseren.” “Verenigingen boeken immers vaak dezelfde spreker of dezelfde organisatie”, legt Rita De Clercq van KVLV en Markant uit. “Het komt soms voor dat een bepaalde vereniging een spreker boekt en dat die een paar maanden later dezelfde spreekbeurt voor een andere vereniging in dezelfde gemeente geeft. Bovendien is het voor een vereniging alleen vaak niet gemakkelijk om dergelijke organisaties financieel te kunnen bolwerken.”

“In 2017 werkten we weer samen”, pikt Annick Van Slambrouck van de Liberale Vrouwen in. “We haalden toen Brigitte Balfoort naar Het Swok met de lezing ‘Zij heeft stijl’, waarin ze tips geeft om als klassedame door het leven te gaan ongeacht leeftijd of bankrekening.”

“Brigitte diende evenwel verstek te geven waarop we op zoek moesten naar een vervanger.”, vertelt Andrea De Grijse. “We vonden in laatste instantie een prima alternatief bij Tina De Gendt met ‘Verliefd, verloofd, getrouwd’, een lezing rond liefde over de jaren heen. Vorig jaar organiseerden we dan weer een lezing met tv-gezicht Wim Lybaert.”

Humor

“Dit jaar halen we travestiegroep ‘Les Folles de Gand’ naar Het Swok”, vertelt Nele Verhulst. “De groep is één van de beste Belgische travestiegezelschappen en treedt ook veel op in het buitenland. Ze verzorgden een aantal jaren geleden op vraag van de Liberale Vrouwen al eens een show in Staden.” “Enkel professionele travestieten maken deel uit van de groep”, weet Annick Vanslambrouck.

“Les Folles de Gand staan voor kwalitatieve shows vol glitter, glamour en humor. Alleen al hun kledij en podiumoutfits zijn meer dan de moeite waard. Ook de zang is van een hoog niveau. Zo wordt in de show onder andere Céline Dion in de versie van Les Folles de Gand opgevoerd. Les Folles de Gand zijn daarenboven allesbehalve vulgair en tekenen voor klasse. De groep viert dit jaar het 20-jarig bestaan en toert momenteel met een nieuwe show.”

Het optreden van ‘Les Folles de Gand’ vindt plaats op vrijdag 22 maart in gemeenschapscentrum Het Swok in de Ooststraat 4a. De deuren gaan open om 19 uur. De show start om 20 uur. De toegangsprijs bedraagt 15 euro. Info en kaarten bij Nele Verhulst (051 70 58 99), Annick Vanslambrouck (051 70 17 25), Chris Neyt (0484 82 39 15, na 19 uur), Rita De Clercq (0474 18 56 54) of Andrea De Grijse (051 70 19 43).

“Het optreden is overigens niet alleen voor dames of Stadenaars bedoeld”, weet Marleen Sarrazin van Markant. “Ook heren en niet-Stadenaars zijn van harte welkom.” (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier