Vrouw uit Poperinge die haar buren pest, wordt geïnterneerd

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Wivine M. (68) uit Poperinge werd al twee keer eerder veroordeeld, zelfs al eens tot 18 maanden met uitstel, omdat zij voortdurend de medebewoners pestte van het appartementsgebouw waar ze woont.

Nu verscheen de dame uit Poperinge opnieuw voor de rechtbank voor identieke feiten. Volgens het openbaar ministerie tart het alle verbeelding wat de dame allemaal doet om de medebewoners te pesten, door onder andere dag en nacht de terrasdeur te laten openstaan waardoor die voortdurend open- en toeklapt, maar ook door de lift te blokkeren of her en der vuiligheid te deponeren of haar medebewoners een duw te geven.

Zwakbegaafd

De feiten waarvoor de beklaagde terechtstaat dateren van de periode juli 2011 tot september 2015 en meester Geert Dumolein vroeg daarvoor als burgerlijke partij vijf euro per dag. De verdediging tapte uit een ander vaatje en zei dat de klachten steeds kwamen van twee hoogbejaarde dames die erop uit zijn de beklaagde aan te klagen. “Mijn cliënte is een zwakbegaafde, oude vrouw met een IQ van amper 71“, aldus haar verdediger meester Dirk Cauwelier, die toegaf dat zijn cliënte merkwaardig gedrag vertoont. “Maar eigenaardig genoeg hebben alleen die twee hoogbejaarde dames klachten. Het zit hen blijkbaar hoog dat ze geen syndicus meer mogen zijn.”

Er werd ook al gesuggereerd dat de beklaagde beter zou verhuizen en ze was daar zelfs toe bereid. “Maar ze kan dat helemaal niet, want ze heeft amper een pensioentje van 1.000 euro en mag daar bij gratie van de familie gratis wonen”, aldus de verdediging die de vrijspraak pleitte. Dat de burgerlijke partij dan nog eens een kolossaal bedrag vordert als schadevergoeding vond de verdediging er dan ook helemaal over. Uiteindelijk besloot de rechter de beklaagde te interneren.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier