Vrouw die transmigrant doodreed in shock: "Ik durf de snelweg niet meer op"

06/02/18 om 09:24 - Bijgewerkt op 22/02/18 om 09:27

"De laatste week was één lange nachtmerrie. Ik heb iemand doodgereden: die stempel blijft me de rest van mijn leven achtervolgen. Ook al kon ik er niks aan doen." Brigitte Vyvermans (60) uit De Haan reed vorige week een transmigrant aan op de E40 in Jabbeke en heeft nog steeds de grootste moeite om de aanrijding een plaats te geven. Op een snelweg rijden zal ze uit schrik nooit meer doen. Ze vraagt het Brugs parket om haar niet te vervolgen voor het dodelijk ongeval.

Brigitte Vyvermans (60) uit De Haan was vorige maandag op de terugweg naar huis toen het even na 23 uur gruwelijk fout liep langs de E40 in Jabbeke (lees hier meer). De politie was er net bezig met een grootschalige controleactie tegen transmigranten rond de snelwegparking. Een 39-jarige Ethiopiër zag maar één vluchtroute en liep halsoverkop de snelweg over. Ahmed Mohammed had daarbij geen oog voor het verkeer en belandde onder de Opel Corsa van Brigitte. De man stierf ter plaatse.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!