Vrouw die drie kinderen om het leven bracht in Varsenare, leed aan postnatale depressie

In de gezinswoning in de Ter Hauwestraat in Varsenare troffen de speurders de lichamen van de drie slachtoffers aan. © BELGA
Redactie KW

In de zaak van de drievoudige moord in Varsenare zal de verdediging dinsdagnamiddag een persmoment houden. Opvallend genoeg zullen beide kanten van de familie aanwezig zijn, om de samenhorigheid aan te tonen. B.W. bracht in de nacht van dinsdag op woensdag haar drie jonge kinderen om het leven.

De 30-jarige vrouw reed die nacht opzettelijk tegen een brugpijler op de E40 in Oostkamp. Ze overleefde de klap, maar verklaarde dat ze haar kinderen iets had aangedaan. In de gezinswoning in de Ter Hauwestraat in Varsenare troffen de speurders later de lichamen van de drie slachtoffers aan. Het gaat om een vierjarig meisje E., een tweejarig jongetje F. en een jongetje A. van minder dan drie maanden oud. Haar partner lag te slapen en had al die tijd niets in de gaten.

B.W. werd donderdagavond door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van drievoudige moord. Over de aanleiding voor de feiten is voorlopig nog niets bekend. De verdediging benadrukte na de voorleiding wel dat de vrouw veel spijt heeft van haar daden.

Beide grootmoeders aanwezig

Meester Philip Van den Berghe, de advocaat van B.W., zal dinsdag na de zitting van de raadkamer een persmoment houden op zijn kantoor. Wellicht zullen beide grootmoeders van de slachtoffers daarbij aanwezig zijn. Op die manier wil men volgens de verdediging de samenhorigheid tussen beide kanten van de familie aantonen.

B. (inzet) bekende dat ze haar drie kinderen om het leven bracht.
B. (inzet) bekende dat ze haar drie kinderen om het leven bracht.© TV/TL

“De familie wenst langs beide kanten het beste voor Bieke”, bevestigt meester Van den Berghe. De advocaat legt uit dat zijn cliënte de afgelopen weken in een negatieve spiraal terecht was gekomen. “Eigenlijk waren er geen externe oorzaken voor die negatieve emoties van de laatste 14 dagen. Door de familie werden voor de feiten trouwens al de gebruikelijke medische stappen ondernomen om haar te helpen.”

Drie keer moeder op vier jaar tijd

Meester Van den Berghe merkt op dat Bieke W. op vier jaar tijd drie keer moeder werd. “De oorzaak zal in de buurt liggen van een postnatale depressie. Dat is nu ook de belangrijkste vraag van het onderzoek. Hoe kan iemand zo snel en zo diep in die negatieve spiraal belanden?”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier