Vrijwilligers Cyclocross Baliebrugge krijgen de PR-OOSTkampprijs

De vrijwilligers van Baliebrugge zetten zich al dertig jaar voor de cyclocross. © GS
Redactie KW

De vrijwilligers van de cyclocross in Baliebrugge kregen tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V Oostkamp de PR-OOSTkampprijs van de JONGCD&V’ers als appreciatie voor hun inzet voor de Oostkampse gemeenschap.

De vrijwilligers van Baliebrugge zetten zich al dertig jaar in om de cyclocross, in het kader van de Superprestige op de Baliebrugge, georganiseerd door het Sint-Godelievecomité, tot één van de topactiviteiten in Oostkamp te maken. Daarbij zorgen 250 vrijwilligers dat deze veldrit zowel voor jong als oud een schitterende beleving is. “Wij willen hen dan ook bedanken om al 30 jaar lang te zorgen voor deze mooie activiteit. Daarnaast is het een mooi voorbeeld van vrijwillige inzet in Oostkamp. Daarom geven wij hen voor hun engagement en hun inzet, met veel plezier de PR-OOSTkampprijs 2017”, vertelt jongerenvoorzitter Toben Braeckevelt.

“De Superprestigewedstrijd is niets zonder de vele vrijwilligers die reeds weken voor de eigenlijke datum aan de slag zijn om het parcours uit te zetten, elektriciteit en water op de juiste plaats te leggen en tenten op te bouwen. Hoeveel er juist zijn, weet ik eigenlijk niet goed, want iedere dag verschilt het aantal. Op de dag zelf zal het aantal toch oplopen tot boven de 250 mannen en vrouwen die vrijwillig meehelpen om van de cross hier een succes te maken. Sommigen zien zelfs geen enkele renner rijden”, weet Wim Pyfferoen te vertellen. “Deze prijs zal dan ook een ereplaats krijgen in de kantine waar de meeste vrijwilligers samenkomen voor de werkverdeling tijdens, voor en na de cross.”

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier