Torhout: stad van het goede leven

Torhout: stad van het goede leven

Torhout Redactie KW - Hét exportproduct van Torhout is de mosterd van Mostaard Wostyn. Sterrenchefs over heel Europa verwerken de artisanaal bereide mosterd in hun gerechten. Onlangs mocht zaakvoerder Piet Wostyn (58) de trofee voor beste toeristisch ondernemer van het Brugse Ommeland in ontvangst nemen. Hij leidt ons rond door zijn stad.

Gullegemnaars houden eerste kampioenschap Bumperball

Gullegemnaars houden eerste kampioenschap Bumperball

Gullegem Voetbal, maar dan met spelers die in een grote luchtbel gehuld zijn: zo kun je best van al Bumperball beschrijven. De Parigo's, de vroegere organisatoren van de ter ziele gegane Par8, lieten er de Gullegemnaars zaterdag 1 september kennis mee maken.

Opening van nieuwe bibliotheek in Beernem

Opening van nieuwe bibliotheek in Beernem

Beernem Na 9 jaar van budgetteren, plannen en anderhalf jaar werken is de nieuwe bibliotheek in Beernem op vrijdag 31 augustus officieel geopend. De bibliotheek is nu ruim 210 m² groter en werd volledig heringericht met een nieuwe, eigentijdse look en een fris interieur met veel meer aandacht voor de kinder- en jeugdafdeling.

Hans Omey wint Ergodome Blommeghemloop in Marke

Hans Omey wint Ergodome Blommeghemloop in Marke

Marke Nadat Jan Goesaert bij de mannen en de ABM atlete Eveline Deblauwe bij de dames de 4,8 wedstrijd hadden gewonnen, kwamen 102 atleten opdagen voor de 10km wedstrijd.

Groene longen vlakbij de stad

Groene longen vlakbij de stad

Redactie KW - Gent telt vier groenpolen rond zijn stadscentrum. De Gentbrugse Meersen is er een van. Het door mensenhanden heraangelegde natuurgebied bevindt zich onder het viaduct van de E17 en strekt zich uit tot aan de Schelde. Speelpleintjes, avonturenpaden en een blotevoetenpad zorgen ervoor dat de Gentbrugse Meersen een magneet is geworden voor de vele jonge gezinnen die zich in de rand van Gent hebben gevestigd.

Hommage aan Brel op Mariekefeest in Brugge

Hommage aan Brel op Mariekefeest in Brugge

Brugge Op het Mariekefeest aan de Coupure in Brugge kwam de vermaarde Jacques Brel imitator Filip Jordens een hommage brengen aan de veertig jaar geleden overleden zanger. Er is nog de hele namiddag animatie op en rond het gezellige Mariekepleintje.

Genieten in de Boterstad

Genieten in de Boterstad

Muziekclub 4AD heeft Diksmuide op de kaart gezet. Wat dertig jaar geleden begon als een bescheiden initiatief groeide al snel uit tot een toonaangevend muziekhuis. Patrick Smagghe, een van de drie oprichters en artistiek leider van 4AD, verklapt zijn favoriete plekjes in de Boterstad.

Op zoek naar Mira

Op zoek naar Mira

Redactie KW - In zijn warme Lijsternestje in Ingooigem pende Stijn Streuvels tot op hoogbejaarde leeftijd talloze romans neer. Zijn verhalen speelden zich af in zijn eigen streek, de achtertuin van West-Vlaanderen met de groene heuvels en de Schelde als rooilijn. Een van die verhalen was 'De teleurgang van de Waterhoek', over het afschaffen van de veerdienst, een vrouw die weet wat ze wil en de intrede van de moderne wereld in een slapend gehucht. Het boek vormde de inspiratiebron voor een wandel- en een fietsroute.