Vrienden voor het leven organiseren kerstmarkt voor het goede doel in Anzegem

Katrien Vande Casteele, Lieve Terras, Martine Veys en Christine Debosschere zamelen met een warme actie geld in voor het Antikankerfonds. © XC
Redactie KW

Op zaterdag 15 december organiseren vier vrouwen die kanker hebben of overwonnen hebben een actie voor het goede doel. De vrienden voor het leven uit Anzegem houden een Warmste Winteravond vanaf 17 uur op de parking van taverne ‘t Gaperke.

Het verhaal van de vier vrienden voor het leven begon drie jaar geleden. Katrien Vande Casteele (52) uit Anzegem, Lieve Terras, (52) uit Ingooigem, Martine Veys (53) uit Anzegem en Christine Debosschere (58) uit Anzegem kenden elkaar langer. “Het waren vier zelfstandige vrouwen die midden in het leven staan die geconfronteerd werden met borstkanker. Ze besloten drie jaar geleden om een actie op poten te zetten voor het antikankerfonds. Om zo het onderzoek naar kanker te steunen en er op termijn een chronische in plaats van dodelijke ziekte van te maken“, vertelt Charlotte Dubrunfaut, de dochter van Katrien Vande Casteele.

Kerststalletjes

Het begon met bloemstukjes verkopen, maar de actie werd groter. Plots kwam er een avond en werden op voorhand al koekjes verkocht. Dit is blijven groeien tot een heuse kerstmarkt met verschillende kraampjes. “Onze mannen hebben kerststalletjes gemaakt, die we daarna ook kunnen verhuren. Er zal op de parking van ‘t Gaperke ook een podium staan waar Leah Bien zal optreden. Maar ook Martine, een van de dames, zal samen met Luc Sobrie een lokaal zangtalent een aantal liedjes zingen. De avond wordt afgerond met een dj-set. Mensen kunnen koekjes kopen of een hippe muts en handschoenen tegen de kou. Er zullen ook eetkraampjes zijn en bezoekers kunnen een kruiwagen vol etenswaren winnen“, legt Katrien uit.

“De bezoekers kunnen een kruiwagen vol etenswaren winnen”

De opbrengst van de avond gaat naar het Antikankerfonds. Er zal ook een rospot staan waarin de mensen hun roste centjes kunnen deponeren, die worden immers over afzienbare tijd afgeschaft. De actie kadert binnen de Warmste Week van de VRT-radiozender Studio Brussel.

Heel zwaar

Van de vier dames lijdt Martine nog steeds aan kanker, het is ongeneeslijk. Ze vecht nog steeds heel hard tegen de ziekte en laat de moed niet zakken. “Maar het is heel zwaar voor haar om daarmee te leven. Vorig jaar vertelde ze in een interview dat ze niet wist of ze er dit jaar wel zou bijzijn op de actie. Dat komt wel binnen hoor. Maar ze wil het niet laten vallen. Martine wil het doen voor de mensen die na haar komen”, vertelt Katrien. (XC)

Een kerstman en kerstvrouw heten alvast iedereen welkom op zaterdag 15 december om 15 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier