Vrienden van de Smaak tafelen aan de boorden van de Leie

© TVK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zaterdag streken de Vrienden van de Smaak neer langs de oevers van de Leie voor een diner van sterrenchef Benoit Dewitte van het restaurant ‘Benoit & Bernard Dewitte’ in Zingem.

Vrienden van de Smaak is een rondreizende culinaire belevenis op unieke plekjes in België. Dit in een samenwerking met Weekend Knack. De belevenis houdt in dat de deelnemers op een buitengewone en exclusieve locatie genieten van een viergangendiner van streek- en seizoensgebonden gerechten, bereid door avontuurlijke (sterren)chefs. In een inspirerend kader, gezeten aan één lange tafel. De deelnemers weten echter pas op het laatste moment waar het evenement plaats vindt.

De lange tafel stond al op verscheidene locaties, buiten en binnen, zoals boven op een mijnterril, bij een emaillerie, in het stadhuis van Brussel, tussen de wijnranken, op het strand, in een kloostertuin, bij een kasteelhoeve, in een boomgaard, langs de Damse Vaart, in een fort. De verborgen parels dit jaar waren de verlaagde Leieboorden. Voor de Vrienden van de Smaak wagen de beste Belgische chefs zich voor een keer buiten de muren van hun eigen restaurantkeuken: onder meer Roger Souvereyns, Sofie Dumont, Giovani Oosters, Thijs Vervloet, Tim Boury, Wout Bru en Jeroen De Pauw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier