Vrienden rouwen om verongelukte kameraad op Dwars over de Mandel

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De jubileumeditie van de loopwedstrijd Dwars over de Mandel beloofde een waar loopfeest te worden. Vrienden van de verongelukte skater grepen het moment aan als eerbetoon aan hun dierbare vriend.

Vrienden van de 15-jarige skater die overleed nadat hij door het dak van een fabrieksgebouw viel, liepen vanavond Dwars over de Mandel mee als eerbetoon. De vrienden, schoolmakkers en mede-skaters, kwamen met het initiatief op de proppen om zo troost bij elkaar te vinden. Ze verzamelden aan het station om vervolgens samen tot aan het Klein Seminarie te wandelen, waar het startschot werd gegeven. “We doen dit voor Baptje”, klinkt het. Ongeveer een dertigtal vrienden liepen mee met een T-shirt waarop een opschrift staat voor het dierbare vriend.

Net als andere jaren kon Dwars over de Mandel opnieuw een hoger aantal deelnemers optekenen. Dit jaar haalden ze vlotjes de kaap van 2000. Niet slecht voor een jubileumeditie. Vooral heel wat middelbare scholieren liepen mee. Kinderen van de lagere school liepen mee met de Kidsrun. Aan café Verne in de Kermisstraat werd gratis water uitgedeeld. De eigenaars huurden ook een confettikanon om de lopers aan te moedigen.

De lopers liepen doorheen het centrum van Roeselare. Bepaalde straten werden dan ook tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Rond 21 uur mochten de auto’s het centrum terug binnen. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier