Vrienden organiseren etentje en fuif in Gits op 1 januari 2019

(Foto EV) © (Foto EV)
Redactie KW

Vergeet de traditionele oudejaarsavond, fuiven doen ze in Hooglede-Gits dit jaar ook op 1 januari. Twee bevriende koppels organiseren in De Akker voor de eerste keer een New Years After Party voor iedereen die het nieuwe jaar goed wil inzetten.

“Het begon eigenlijk als een zot idee vorig jaar op nieuwjaarsdag”, steekt Frederik Desmet van wal. “We zaten ‘s namiddags thuis en ik lanceerde op Facebook een oproep om op nieuwjaarsdag 2019 iets te organiseren voor mensen die eenzaam waren of alleen zaten. Als ik meer dan twintig reacties kreeg van geïnteresseerden, beloofde ik een feestje te geven.” “Ikzelf dacht er het mijne van”, pikt echtgenote Annelies Decoster in. “Ik dacht dat het na een jaar wel vergeten zou zijn. Dat bleek een verkeerde inschatting te zijn.” Vrienden Jürgen Ghekiere en Natacha Goudsmedt waren meteen bereid om mee hun schouders te zetten onder de organisatie.

“Het oorspronkelijke doel was om een etentje te geven voor een veertigtal personen die nood hadden aan gezelschap”, vertelt Frederik verder. “Maar onze woonkamer was daar te klein voor. Als we dan toch een zaal huurden, konden we het evengoed groots aanpakken.” Enkele brainstormsessies later stond het concept vast: het etentje in beperkte kring vanaf 16.30 uur, gevolgd door een aperitiefbar en een fuif voor iedereen.

“Met ons concept hopen we voor elk wat wils te organiseren en een ruim publiek aan te spreken”, vult Jürgen aan. “Op de fuif komt ook een gekende dj langs, niemand minder dan dj Da Rick die muziek uit de jaren negentig komt draaien. Dit alles kunnen we dankzij onze vele sponsors organiseren aan heel democratische prijzen. Voor slechts 5 euro in voorverkoop en 8 euro aan de deur kan je vanaf 21 uur komen fuiven. Voor die prijs krijg je ook een glas cava en een consumptie naar keuze. Wie liever op de terugweg van een familiebezoek een aperitiefje komt drinken, is welkom vanaf 18.30 uur.”

En wat doen de vrienden zelf op oudejaarsavond? “Ook feesten”, bekent Annelies lachend. “Het wordt deze keer een hectisch eindejaar maar gelukkig hebben we al een weekje vakantie ingepland.” (EV)

Info: via Facebookpagina ‘The First New Years After Party 2019’ of via info@af-interieur.be .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier