Vreugde en verdriet bij cateringfamilie Verkindere, Guido trouwt dag na begrafenis broer

Guido Verkindere en zijn verloofde Vicky Verfaillie. (foto Frank) © (foto Frank)
Philippe Verhaest

De familie Verkindere, bekend van het gelijknamige cateringbedrijf, beleeft een emotionele week. Gisteren moest het afscheid nemen van oud-zaakvoerder Freddy, die op 73-jarige leeftijd overleed, en vandaag stapt zijn broer Guido in het huwelijksbootje. “Er zal jammer genoeg één stoel onbezet blijven tijdens ons huwelijksfeest”, zegt Guido. “Freddy zal enorm gemist worden.”

Catering Verkindere is in heel Vlaanderen een naam als een klok. Het Izegemse familiebedrijf maakt er al decennia lang een erezaak van om de toeschouwers van onder andere voetbalwedstrijden, wielerwedstrijden en langs het cyclocrossparcours de kans te geven hun honger en dorst te stillen. De basis werd door stamvader Jozef Verkindere in 1957 gelegd toen die als eerste tijdens wielerevenementen in de eigen regio frieten bakte en verkocht, maar het bedrijf werd groot gemaakt door zijn kinderen: Guido (69), Freddy (73) en Jacky Verkindere, die in oktober 2006 overleden is.

“We waren jarenlang een gouden trio”, glimlacht Guido, die nu instaat voor het management van Catering Verkindere en de dagelijkse leiding aan zijn neef Guy heeft overgelaten. “De grote doorbraak voor ons kwam er toen we midden jaren zestig onze tenten langs de West-Vlaamse voetbalvelden konden opslaan. Club en Cercle Brugge, Waregem, Roeselare, Oostende, Moeskroen… We stonden en staan overal.”

56 jaar gewerkt

Toen Jozef in 1980 overleed, kwamen de drie broers samen aan het roer. “We hebben toen ook onze activiteiten verder uitgebreid en waren ook te vinden op tal van festivals. Cactus in Brugge onder andere, maar ook Rock Torhout. Daardoor zijn we nu nog altijd op Rock Werchter te vinden.”

In al die jaren bleef één iets constant bij Catering Verkindere: de garantie op kwaliteit.

“Wie bij ons een pint of hamburger koopt, weet dat hij waar voor zijn geld krijgt”, benadrukt Guido. “En dat is mee de verdienste van Freddy. Dat zullen we nooit onderschatten. Van zijn 14de tot zijn 70ste wanneer hij met pensioen ging stond hij zelf onze producten te verkopen. Dat was zijn lang leven. Freddy was iemand die altijd en overal tussen de mensen wilde staan. Daar genoot hij van. En tegelijk waakte hij er over dat elk product dat over de toonbank ging, tot in de puntjes was afgewerkt.”

Freddy Verkindere overleed op donderdag 14 februari. Hij werd 73 jaar oud. (foto Frank)
Freddy Verkindere overleed op donderdag 14 februari. Hij werd 73 jaar oud. (foto Frank)© (foto Frank)

Freddy was vooral op Club Brugge en SV Zulte Waregem te vinden. “Dat waren zijn favorieten”, klinkt het. “Maar hij vond overal zijn draai. Drie jaar geleden besloot hij om het wat kalmer aan te doen.”

Freddy zou ook zelf gewild hebben dat we onze trouwplannen voortzetten

In februari 2018 werd bij Freddy echter kanker vastgesteld. “Een klap voor ons allemaal, want Freddy was een echte levensgenieter. Keihard werken, maar zonder oogkleppen op. We prijzen ons gelukkig dat hij niet lang heeft afgezien, maar we zullen hem enorm missen. Hij was een van dé ambassadeurs van ons levenswerk.”

Liefde bezegelen

Donderdag 21 februari werd in intieme kring afscheid genomen van Freddy. Een ingetogen en emotioneel moment, maar vandaag volgt een andere mijlpaal voor de familie Verkindere. Guido, die op 30 augustus zijn zeventigste verjaardag viert, stapt in het huwelijksbootje met zijn partner Vicky Verfaillie (45) uit Waregem.

“Het is geen evidentie om de klik te maken”, bevestigt hij. “Maar Freddy zou zelf ook gewild hebben dat we onze plannen voortzetten. Vicky is een gouden vrouw. We hebben elkaar leren kennen toen ze voor ons aan het werk was op de hippodroom van Waregem en de vonk is overgeslagen. We vormen al meer dan tien jaar een uitstekende tandem en onze liefde willen we nu bezegelen. En ik wil ook wat zekerheid inbouwen voor mijn toekomstige.”

Een erg groot trouwfeest hebben Vicky en Guido niet gepland. “Onze familie en beste vrienden, meer hebben we niet nodig. Al zal er jammer genoeg één stoel onbezet blijven tijdens het feest. We zullen erg veel aan Freddy denken.”

Freddy was de echtgenoot van Magda Reynaert en de vader van Nathalie. Zij is de partner van Filiep Jodts. De kleinkinderen zijn Ann-Sophie en Margaux. Na de uitvaart kreeg Freddy een laatste rustplaats op de gemeentelijke begraafplaats van Rumbeke.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier