Vormsel voor drie Ieperse volwassenen

17/04/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 16/04/18 om 10:02

Onlangs kregen in de kathedraal drie gedoopte volwassenen het Heilig Vormsel toegediend. Het is een stijgende trend in Vlaanderen: gedoopte volwassenen die zich tussen Pasen en Pinksteren laten vormen.

Dat is ook de reden waarom pastoor Mathias Parret ons uitnodigde. "Dit jaar zullen er zich in totaal 131 gedoopte volwassenen laten vormen. Dat is een stijging met 28 procent. Het is een toeval dat het dit jaar drie vrouwen zijn. Vorig jaar waren het twee mannen en één vrouw. Zeggen dat het geloof aan het vervrouwelijken is, klopt dus niet." Voor Lucile Bonguegne (46), afkomstig uit Kameroen en woonachtig in Vlamertinge, is haar vormsel een logische stap in haar geloof. "Ik kom uit een gezin van 9 kinderen en verloor mijn vader op vierjarige leeftijd. Mijn twintigjarige broer werd gezinshoofd en ik belandde uiteindelijk bij mijn partner Ivo Demeester, die een fietsenhandel uitbaat. Vorig jaar hoorde ik in de kerk van Vlamertinge de vormseloproep voor volwassenen. Het was precies of er iemand iets in mijn oor fluis...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!