Voorwaardelijke celstraf en boete voor ‘Tante Natje’ uit Meulebeke

Bijna twintig jaar lang was 'Tante Natje' onthaalmoeder in haar woning in Meulebeke. © a-KW
Redactie KW

Een voormalig onthaalmoeder uit Meulebeke is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een boete van 1.500 euro voor fraude met subsidies van Kind & Gezin.

Bijna twintig jaar lang was ‘Tante Natje’ onthaalmoeder in haar woning in Meulebeke. Sinds 2011 gebeurde dat volgens het inkomengerelateerd systeem. Dat betekent dat ouders volgens hun inkomen voor de opvang van hun kinderen betaalden en de rest van het bedrag met subsidies werd bijgepast door Kind & Gezin.

Na tal van onregelmatigheden en discussies besliste Kind & Gezin op 1 november 2015 om haar attest en vergunning om kinderen op te vangen in te trekken, waardoor de opvangplek de deuren moest sluiten. Alles startte met een inspectie halfweg 2013 waarbij enkele administratieve onregelmatigheden werden vastgesteld. Ze schreef kinderen in haar opvang in terwijl ze al school liepen. In ruil voor fictieve opvanguren en inschrijvingen deelde ze aan ouders bijvoorbeeld pampers uit.

Kind & Gezin stelde zich burgerlijke partij en vroeg een schadevergoeding van 15.000 euro. De rechter kende echter maar een voorlopige schadevergoeding van zo’n 250 euro toe. De vrouw had de vrijspraak gevraagd omdat ze nooit kwade bedoelingen had.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier