Voortaan kan je in Oostende broodjes bestellen om 4 uur ‘s nachts

Redactie KW

Bezorgdienst Boefkick.be start met het leveren van een selectie producten dat bestaat uit wat je typisch in een nachtwinkel vindt, aangevuld met broodjes en warme maaltijden. “Maar vergelijk Boefkick vooral niet met een nachtwinkel”, zegt medezaakvoerder Gandulf Charpentier. “Bij ons is alles vers en de houdbaarheidsdatum bijlange nog niet verstreken.”

Volgens Gandulf en zakenpartners David Tipton en Timothy Deconynck is er in Oostende, en bij uitbreiding de rest van Vlaanderen, nood aan een volwaardige bezorgdienst voor mensen die niet in staat zijn om tijdens ‘normale’ uren naar de winkel te gaan of de meeneemchinees te bellen.

“Mensen die een late shift gedaan hebben zoals fabrieksarbeider, verplegers en vissers, of gewoon mensen die een nachtelijk levensritme hebben, blijven dikwijls in de kou staan. Voor hen maken wij het mogelijk om tussen acht uur ‘s avonds en zes uur ‘s ochtends hun honger te stillen zonder dat ze daarvoor naar de nachtwinkel moeten. En laat ons wel wezen, de reputatie van dergelijke winkels is niet echt denderend te noemen”, aldus David.

Vol-au-vent

Van de bedenkelijke reputatie die nachtwinkels met zich meedragen, willen David en Gandulf zich dan ook uitdrukkelijk distantiëren. “We hameren echt op kwaliteit en versheid. Vanuit onze opslagplaats met keuken bereiden we bijvoorbeeld de broodjes uit ons gamma elke dag zelf, daarbij startend bij het bakken van het stokbrood. Het is ons niet te doen om snel winst te maken, we willen onze klanten kwaliteit bieden, omdat we ze ook graag terugzien. En wanneer we bijvoorbeeld vol-au-vent aan ons gamma toevoegen, zullen we daarvoor een gerespecteerde leverancier zoeken die ons een kwaliteitsvol product kan bezorgen. Want mensen ziek maken voor een paar eurootjes meer, daar willen wij niet aan meedoen”, besluit Gandulf.

Bestellen kan vanaf vrijdag 15 juni via de website www.boefkick.be waarop bezoekers het voorlopige gamma, dat na verloop van tijd nog gevoelig zal worden uitgebreid, kunnen bekijken. Zaterdag 30 juni organiseren de heren een launch party bij Knuckles Tattoo, Christinastraat 34. Plannen om verder te groeien, zijn al gemaakt: de zaakvoerders zijn druk in de weer met het realiseren van toekomstige filialen in onder andere Oudenburg en Brugge. (JGO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier